Activision Blizzard Satın Alımı Bu Sene Tamamlanabilir

Tabii ki CMA da onayı verirse...

Activision Blizzard satın alımı ile ilgili olarak yaşanan yeni bir gelişme, işlemlerin en geç Eylül ayına kadar tamamlanabileceğine işaret ediyor. Elbette nihai olarak FTC ve CMA tarafından verilecek olan kararlar büyük önem arz ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Ücretsiz Oyunlara Reklam Eklemeyi Planlıyormuş


Bildiğiniz gibi bu yıla Microsoft’un Activision Blizzard satın alımı ile bomba gibi bir giriş yapmıştık. Yaklaşık yetmiş milyar dolar karşılığında başlatılan süreç tamamlandığında, Treyarch Studios, Raven Software, High Moon, Beenox, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Demonware, Digital Legends, Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Toys for Bob, Radical Entertainment ve Major League Gaming stüdyoları ve bağlantılı olarak Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlası artık Microsoft bünyesinde olacak. Bu da haliyle bilhassa Game Pass servisinin bir hayli şenleneceği anlamına geliyor.

Mart ayı içerisinde ise FTC (Federal Ticaret Komisyonu), hem Activision Blizzard hem de Microsoft tarafından satın alım anlaşmasının daha fazla incelenebilmesi için daha fazla bilgi talebinde bulunmuştu. Talep karşılandığında, FTC’nin sonuç açıklamak için otuz günü olacaktı. Karşılanmadığında ise önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar beklemek gerekecekti.

Call-of-Duty-Modern-Warfare-2-ve-Warzone-2-Onaylandi

Activision Blizzard Satın Alımı ile ilgili Önemli Gelişme

Video Games Chronicle tarafından aktarılan bilgiye göre, Microsoft talep edilen bilgiyi sunmuş. Artık geriye kalan, Blizzard Entertainment tarafından sağlanacak olan bilgiyi beklemek. Bunun için de otuz günlük bir süre var. Eğer Amerika menşeli yayıncı belirtilen sürede talebin gereğini yerine getiremezse, satın alım anlaşması duraklatılacak ve Blizzard Entertainment için beklemeye geçilecek.

Her iki tarafında talep edilen bilgiyi sağlaması durumda, şu ihtimallerin söz konusu olabilir;

Öte yandan, Microsoft bir de CMA (Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu) tarafından gelecek olan başka bir sorun ile karşılaşabilir. CMA bir nevi Birleşik Krallık sınırları içindeki FTC diyebiliriz. Kurumun satın alım için en son 1 Eylül 2022 tarihine kadar karar verme süresi var. Çıkacak olan karar, anlaşmanın nihai kaderini belirleyecek.

Exit mobile version