24 Milyon Steam Kullanıcısı Ne Oynuyor?

Bu ne kalabalık?

Koronavirüs problemiyle uğraşmaya başladığımız günden bu yana tüm dijital mecralarda büyük değişimler yaşanmaya başlandı. Bunların başlıcaları youtube izlenmeleri, haber okunmaları, dizi seyretme oranları. Bu süreçte bir çok şirket beklediğinin çok üstünde etkileşim almaya devam ediyor. Ancak bir şirket var ki bu sayıları her hafta katlaya katlaya inanılmaz bir noktaya getirdi. Steam, koronavirüs sebebiyle tarihi boyunca ulaşamadığı rakamlara ulaştı. Anlık olarak 24 Milyon steam kullanıcısı rakamına yükselen şirket, hangi oyunların oynandığını ve yükseliş süreciyle ilgili bilgileri gizlemiyor.

Biz de sizlere bu süreçteki yükselen rakamları derleyerek bir yazı hazırladık. Yazının devamında hem Steam’deki toplam kullanıcı sayılarını hem de oyunlara göre ayrılan aktif kullanıcı rakamlarını görebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Steam’de 5 Oyun Ücretsiz Oldu! Kaçırmayın


Steam, Koronavirüs Ardından Hangi Kullanıcı Rakamlarına Ulaştı?

Steam’in resmi rakamlarına göre 15 Mart tarihinde eşzamanlı olarak toplam 20 Milyon kullanıcı Steam hesaplarında açık olarak bulunuyordu. Bu sayı 21 Mart itibariyle 22 Milyon kullanıcıya yükseldi. Takvimler 28 Mart’ı gösterdiğinde ise bu sayı tam tamına 23 Milyon eşzamanlı kullanıcıya yükseldi. Günümüze geldiğimizde ise bu sayı artarak devam etti ve her gün Steam 24 Milyon kullanıcının üzerinde kişiye hizmet veriyor.

Tam olarak sayı vermemiz gerekirse 4 Nisan tarihinde Steam’de eşzamanlı aktif bulunan kullanıcı sayısı 24,535,923 rakamına kadar ulaştı.

24 milyon steam kullanıcısı

24 Milyon Steam Kullanıcısı Hangi Oyunları Oynuyor?

Öncelikle söylememiz gerekiyor ki 24 Milyon kullanıcı içerisinde, eş zamanlı olarak oyun oynayan kişi sayısı 8,171,592 ‘a kadar ulaştı. Steam için bu da yeni bir rekor. Peki bu insanlar ne oynuyorlar?

4 Nisan itibariyle CS:GO yeni bir rekor kırarak eşzamanlı olarak toplam 1.2 Milyon kullanıcıyı kendine çekti.

Gene aynı tarihte, çok yakından tanıdığımız ve henüz erken erişimde olan Mount & Blade II: Bannerlord, eşzamanlı olarak toplam 248 Bin kişiye hizmet verdi.

Yalnızca Steam üzerinden oynanabilen oyunlara baktığımızda karşımıza çıkan ilk üç oyun CS:GO, Dota 2, PUBG olarak sıralandı.


İlginizi Çekebilir: Bannerlord İhracat Şampiyonu Olabilecek mi?


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version