Zynga Türk Şirketi Rollic Games’i Satın Alıyor

Zynga bir başka Türk oyun şirketini daha satın alma görüşmelerine başladı.

Zynga Türk şirketi Rollic Games'i

Zynga Türk şirketi Rollic Games’i satın almak için girişimlere başladığını duyurdu. Yakın zaman önce Peak Games’i bünyesine katan Amerika Birleşik Devletleri merkezli oyun şirketi Zynga, bir başka satın alma için harekete geçtiğini duyurdu.

Türk mobil oyun piyasası her geçen gün biraz daha büyümeye devam ederken, Peak Games ile zirveyi görmüştü. Geliştirdiği başarılı mobil oyunlarla tanıdığımız Peak Games, kısa bir süre önce 1.8 milyar dolar gibi devasa bir rakama Zynga’ya satılmıştı.


İlginizi çekebilir: Zynga, Peak Games’i rekor ücrete satın aldı!


Peak Games’in Türkiye’nin ilk unicorn girişimi unvanını kazanmasının ardından çalışmalarını sürdüren Zynga, bir başka Türk şirketi ile görüşmelere başladığını dile getirdi. Geliştirdiği ve yayınladığı oyunlarla tanıdığımız Rollic Games ile anlaşma masasına oturan Zynga, birkaç saat önce anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Zynga Türk şirketi Rollic Games’i satın alabilir

Geçtiğimiz finansal yılı inanılmaz bir büyüme ile sürdüren Zynga, çeşitli satın alımlarla büyümesini sürdürmeye devam ediliyordu. Yakın zaman önce borsada hisseleri yüzde 64 oranında yükselen şirket, yaklaşık iki ay önce İstanbul merkezli mobil oyun geliştiricisi Peak Games’in yüzde 80’lik hissesini 1.8 milyar dolara satın almıştı.

Peak Games sonrasında Türkiye pazarında elini biraz daha güçlendirmek üzere çalışmalarını sürdüren Zynga, bu sefer Rollic Games ile masaya oturdu. Rollic, Go Knots 3D ve Tangle Master 3D çok tutulan oyunların geliştiriciliğini yapmıştı. Kendi oyunlarının yanı sıra başka stüdyoların oyunlarını da yayınlamaya devam ediliyordu. Zynga ise şirket hisselerinin bir kısmı için teklifini 168 milyon dolar seviyelerine çıkardı.

Konu ile ilgili Reuters’a açıklamalar yapan Zynga CEO’su Frank Gibeau, Türkiye merkezli satın almaları “Yeni kullanıcılar elde etmek için müthiş bir yol” olarak tanımladı.

168 milyon dolarlık anlaşmanın Rollic Games’in yüzde 20’lik hissesine verildiğinin altını çizen Gibeau, önümüzdeki üç yıl boyunca yeterli kazancın sağlanması durumunda anlaşmanın tamamlanacağını söyledi. Yani 2023 yılına kadar Rollic Games kâr hedeflerini tuttursa, bahsi geçen miktarın tamamını kasasına aktaracak.

Zynga, özellikle gelişmekte olan mobil oyun pazarlarına yaptığı satın almalarla elini şimdiden güçlendirme yoluna gitmişti. Türkiye’nin yanı sıra başka ülkelerde de satın alımlar yapmaya devam eden şirket, oyun dünyasının en çok kazananları arasına adını yazdırmıştı. 2020 yılını 2.2 milyar dolar kâr marjıyla kapatması beklenen Zynga, geçtiğimiz finansal çeyrekte 518.1 milyon dolar fazla vermişti.

Exit mobile version