Zeitnot ve Dumbledoge Arasında Neler Oluyor?

Bazen o Hiç Sevmediğim Sözü Söylemem Gerekiyor. ''Arkadaşlar Oyun Oynuyoruz, Oyun''

İki profesyonel League of Legends oyuncusu olan Zeitnot ve Dumbledoge arasındaki bir takım problemler gün yüzüne çıktı. Henüz iki hafta önceye kadar League of Legends Türkiye Şampiyonluk Liginde oynayan Dumbledoge, bir anda Papara Supermassive takımının kadrosunda gözükmemeye başlamıştı.

Bu geçen sürecin ardından 21 Şubat tarihinde Dumbledoge bir tweet atarak tüm soruların cevap bulmasını sağladı. Ayrıntıları haberin devamından öğrenebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Riot Games’in FPS Oyunu Project A Hakkında İlk Profesyonel Yorum


Dumbledoge ve Zeitnot Anlaşmazlığının Ayrıntıları

Dumbledoge attığı tweette 2017’den bu yana E-Spor sektöründe yaşadığı sıkıntıları bizlere açık açık anlatıyor. Ayrıca diğer takım arkadaşlarının onun sırf gey olduğu için dalga geçtiklerinden bahsediyor. Ayrıca bununla ilgili kaynak vermeden yayınladığı fotoğraflar da mevcut. Dumbledoge’un attığı tweet’den önemli bölümleri haberimiz de sizlerle paylaşıyoruz.

2017 yılında Supermassive takımından ayrılışını şu sözlerle anlatıyor;

Kendimin çok iyi oynadığını düşündüğüm için veya takımı küçük gördüğüm için değil, takımda bulunmayı gururuma yediremediğim için ayrılmıştım aslında. Sorulduğu zaman genelde ”mutlu değildim” gibi cevaplar verip geçiştirdim.

Fakat asıl takımda bulunmak istememe sebebimim, espor sektöründeki bazı profesyonel oyuncuların bulunduğu bir Facebook grubundaki benim hakkımda geçen homofobik konuşmaların ekran görüntülerinin elime ulaşmasıydı, ki bu dönemde gay olduğumu henüz açıklamamıştım bile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeitnot ve Dumbledoge

 

Bu açıklamaların ardından uzun süre beraber oynadığı takım arkadaşı Zeitnot hakkında söyledikleri gerçekten hiç beklenmedik şekilde bizi şaşırttı.

Hala gay olduğumu ailem dahil herkesten saklıyordum. Dediğim gibi bazı oyuncuları engelledim, fakat asıl zor olan bu grupta Zeitnot’ın olmasıydı. 5 aydır aynı evde yaşadığım, yakın arkadaşım ve kardeşim olarak gördüğüm, sonsuz saygımın olduğu bu oyuncu, aslında benim arkamdan benle dalga geçip ,yüzüme gülümseyip arkamdan küçümseyen biriymiş.


Karşısına geçtim ve ”Arkamdan böyle şeyler söylemene gerek yok,yüzüme söyleyebilirsin dedim.” Ben yukarıda belirttiğim eşleşmelerle ilgili şeyi dile getirdim ve o konuşma sırasında ağza alınmayacak kelimeler ve küfürler sarf etti. Benim çok kötü oynadığımı ve 2017’de bir defa benim egomu çektiğini (?) ve tekrar çekmeyeceği gibi şeyler söyledi.

Yazının içeriğinde bir çok küfür var olduğu için tamamen paylaşamıyoruz. Ayrıca paylaştığı yazının arasında var olan Messenger konuşmalarının fotoğraflarını da aynı sebepten burada yayınlamıyoruz.

Son olarak Dumbledoge’un E-Spor’u bırakma kararını anlattığı yazı ve linkin tamamını haberimizde görebilirsiniz.

Supermassive her türlü imkanı sağlayıp mutlu olmam için ve takımın mutlu olması için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. Organizasyonun bir parçası olan herkese teşekkür ederim. Ayrılma sebebim Zeitnot’dır ve takımın diğer 3 oyuncusuyla ilgili değildir. Kronolojik olarak geçmişte olan bazı olaylara değinip, içimde hiçbir şey kalmadan her şeyi açıklayacağım ki, bundan sonra profesyonel oyunculuğa devam edeceğimi sanmıyorum.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: (Hediyeli Video) Logitech G513 Carbon, G502 Hero ve G432 İncelemesi!


 

Geri kalan süreçte hem Riot’un hem de takım sahiplerinin alacakları kararları merak ediyoruz. Tüm gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Siz de konuyla ilgili fikirlerinizi, aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version