Yurt Dışından Oyun Konsolu Almak Mantıklı mı?

Türkiye'den mi almalısınız, yurt dışından mı?

2020 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde yeni nesil oyunları deneyimleyebilmek adına ödemeniz gereken fiyat tamı tamına 8.299 TL! Peki ama yurt dışından oyun konsolu almak mantıklı mı?


İlginizi Çekebilir: 390 TL Ödeyerek Series X Sahibi Olmak!


Yurt Dışından Oyun Konsolu Almak Mantıklı mı?

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki, ben bu soruya tamamen fiyat odaklı bakarak başlayacağım. Şu sıralar yeni nesil oyun konsollarında stok bulmak oldukça zor ancak şans eseri Amazon Almanya’da bir Xbox Series X bulabildim ve tüm adımları tamamlayıp ne kadara mal olduğunu kontrol ettim.

Ufak bir hatırlatma olması adına Xbox Series X’in ülkemizdeki fiyatı 8.299 TL ve bu fiyata ıvır zıvır tüm maliyetler dahil. Öte taraftan Xbox Series X’in Almanya’daki fiyatı ise 499 euro.

Onu sepetime eklediğimde ve gönderim adresi olarak da İzmir’i seçtiğimde karşılaştığım tablo tam olarak şu şekilde:

Yurt Dışından Oyun Konsolu Almak Mantıklı mı?

Yukarıda görüyorsunuz ancak ben yine de hemen alta tekrardan yazayım.


İlginizi Çekebilir: 8.299 TL’e Bu Sistemi Toplayabilirsiniz!


Tüm bu kalemleri bir araya getirip topladığımızda elimizde 6.461,70 TL kadar bir ödeme tutarı bulunuyor. Yani ülkemizdeki fiyattan yaklaşık 1.837,30 TL daha ucuz.

Tamam ama buna değer mi?

Avantajlar ve Dezavantajlar

Eğer bir oyun konsolunu yurt dışından satın alıyorsanız, bunu zevkten dört köşe olduğunuz için yapmıyorsunuz. Buradaki tek amacınız, bir miktar kar edebilmek. Bu noktada bahsettiğim gibi 1.837 TL tutarında bir karınız oluyor. Muhtemelen tek avantaj da bu.

Öte taraftan bildiğiniz üzere bu oyun konsolunu satın aldığınızda elinizde sadece bir yıl geçerli uluslararası garanti bulunacak. Bu noktada ülkemizden satın almanız, size bir yıl ek garanti süresi sağlayacak.

Yani 1.837 TL’nin bir yıl ek garantiye değip değmeyeceğini kararlaştırmanız gerekiyor. Eğer değer derseniz, durmayın.

Benzer bir şekilde durum sadece ek garanti ile bitmiyor. Eğer Series X’i ilerleyen dönemlerde, kısa vadede, elden çıkartmak isterseniz, ülkemizden satın alınan bir ürünü daha yüksek fiyatla, daha kolay bir şekilde satabileceğinizi unutmayın.

Bana göre yurt dışına gitmeyecekseniz ya da yurt dışından gelen bir tanıdığınız yanında getirmeyecekse ülkemizden satın almayı düşünebilirsiniz. Öte taraftan aradaki 1.830 TL’lik bu fark sizin için önemli ise ve bir yıllık ek garantiyi ya da ikinci el satışı umursamıyorsanız, Amazon gibi çeşitli internet sitelerinden de satın alabilirsiniz.

Eğer garanti süresi sizin için önemli bir detaysa ya da ileride bir yerde ikinci el olarak satabileceğinizden endişe ediyorsanız, ülkemizden satın alım yapmanız daha mantıklı olacaktır.


Peki siz bu yazımızda yer verdiğimiz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version