Youtube Oyun Özelliği Üzerinde Çalışılıyor

Youtube da sektöre el atıyor...

Ana odağı oyun olmayıp da sektöre ucundan kıyısından el atmaya başlayan şirketler görmeye devam ediyoruz. Mesela dizi ve film servisi olan Netflix abonelerine ve Tesla da S ve X modellerinde Steam desteği dahil bu hizmeti veriyor iken, BMW de 7 serisi arabaları ile bu desteği yakında kazanacak. Bu listeye yakında yeni bir isim daha eklenecek. Aktarılan bilgiye göre, Youtube oyun özelliği için tam anlamıyla harekete geçmiş durumda.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Haziran 2023 Oyunları Geliyor


Youtube Oyun Özelliği Geliyor

Playables adı altında kullanıcılara sunulacak özellik, aslında yeni duyduğumuz bir şey değil. Öyle ki bir süre önce üzerinde aktif olarak çalışıldığı söylenmişti. Hem tarayıcı sayfasına hem de mobil uygulamasına entegre edilecek olan bu özellik, halihazırda test ediliyormuş. İlk etapta, Stack Bounce gibi kolayca ulaşılabilen oyunlar sunulacakmış.

G6sbHk06fUy3yOnDoSjiBg

Bu özellik resmî olarak duyurulmamış olsa da, Üst Yönetici Neal Mohan tarafından söylenen reklam harcamalarındaki düşüşün ortasında yeni büyüme yollarını keşfetmeye yönelik stratejik kararıyla oldukça örtüşüyor. Keza YouTube, sitedeki reklam engelleyicilerini engellemek için de önlemler almayı düşünüyor.

Hatırlayacağınız üzere geçmişte gelirlerini artırmak isteyen Netflix de oyun sektörüne giriş yapmış ve nispeten başarılı bir süreç geçirmişti.

Peki siz YouTube’un atılımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

 

 

Exit mobile version