Yıllık Call of Duty Oyunu Programı Değişebilir

Her sene yeni Call of Duty oyunu görmeyebiliriz...

Yıllık Call of Duty Oyunu Programı Değişebilir

Yıllık Call of Duty oyunu programı, Activision Blizzard satın alımı sonrasında tarihe karışmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Ne var ki henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Peki böyle bir durum olası mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Vanguard Satışları İyi Gitmiyor


Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden olan Call of Duty, mevcut Activision Blizzard Üst Yöneticisi Bobby Kotick tarafından oturtulmuş olan program bağlı olarak Call of Duty 2 sonrasında yıllık düzende karşımıza çıkıyordu.

Daha sonradan bu, Infinity Ward, Sledgehammer Games ve Treyarch arasında dönüşümlü biçime çevrilmişti. Her ne kadar yıllık program korunmuş olsa da, her bir stüdyo için bir sonraki oyunu geliştirmek adına otomatik olarak üç yıllık süre oluyordu.

Yıllık Call of Duty Oyunu Programı Değişecek Olabilir

Microsoft tarafından Salı günü gerçekleştirilen Activision Blizzard satın alımı sonrası, Amerika menşeli yayıncıyı birçok değişiklik bekliyor. Bu değişikliklerden bir tanesi de görünüşe göre Call of Duty serisiyle ilgili olarak yaşanacak.

Jason Schreier tarafından Bloomberg üzerinden yayınlanan yeni bir rapora göre, Activision şirketindeki üst seviye çalışanları yıllık programdan çıkmak üzerinde bir tartışma gerçekleştirmişler. Bu tartışmalara yakın olan kişiler tarafından aktarılana göre, henüz bir karara varılmamış olsa da, birçok Call of Duty geliştiricisi daha düşük ritimde oyun çıkartmanın hem oyuncuları memnun edeceğini hem de markaya olumlu bir geri dönüşünün olacağına inanıyormuş. Bunun en büyük ispatı da Call of Duty: Vanguard’ın Black Ops Cold War sonrası sergilediği performans olarak gösteriliyor.

Yıllık programı geride bırakmanın bir sonraki veya ondan sonraki sene çıkacak olan Call of Duty’ye kadar mümkün olmayacağı tahmin ediliyor. Yani muhtemelen 2025 yılında çıkacak olan oyuna kadar mevcut düzen korunacak.

Call of Duty Oyunları PlayStation’a Gelmeye Devam Edecek

Öte yandan, bildiğiniz gibi bahsi geçen satın alım sonrasında Call of Duty serisinin yeni oyunlarının artık Xbox konsollarına özel olup olmayacağı merak konusuydu. Malumunuz PlayStation konsollarında en çok satan ve gelir sağlayan serilerin başında geliyor.

Bu konuyla ilgili olarak Phil Spencer tarafından yakın bir zaman önce teskin edici açıklamalar yapılmıştı. Bugün itibarıyla Twitter üzerinden yeni bir paylaşım yapan Xbox patronu, sektördeki tekelleşme çalışmalarına yönelik tüm söylemleri de ortadan kaldırmış oldu.

“Bu hafta Sony liderleri ile iyi görüşmeler yaptık. Activision Blizzard satın alımı üzerine, niyetimizin mevcut tüm anlaşmalara uymak ve isteğimizin Call of Duty’yi PlayStation’da tutmak olduğunu onayladım. Sony sektörümüzün önemli bir parçası ve ilişkimize değer veriyoruz.”


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de Call of Duty serisi için yıllık programdan uzaklaşılmalı mı? Yoksa her sene yeni bir Call of Duty görmeye devam etmek istiyor musunuz?

Exit mobile version