Yeniden Yapım XIII, Büyük Güncelleme ile Geri Dönüş Yapacak

İki yılın ardından büyük geri dönüş...

Yeniden Yapım XIII, Büyük Güncelleme ile Geri Dönüş Yapacak

Microids tarafından yapılan duyuru ile yeniden yapım XIII için önümüzdeki ay büyük bir güncelleme yayınlanacak ve oyunun, yarattığı hayal kırıklığından sonra, olması gereken seviyeye çıkartılacağının sözü veriliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Take-Two Interactive Eski Yapımları Geri Döndürecek


Oyun dünyasının önemli ve değerli yapımlarından olan XIII, Ubisoft’un Paris stüdyosu geliştiriciliğinde ilk kez 2003 yılında satışa sunulmuştu. Tam on yedi yıl sonrasında ise, bu defa Malta menşeli küçük bir stüdyo olan PlayMagic geliştiriciliğinde bir yeniden yapım ile karşımıza çıkmıştı. 

Her ne kadar ilk duyurusu ile heyecan yaratmış olsa da, bahsi geçen ekibin ilk projesi olan yeniden yapım XIII tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olmuştu. Grafiksel bozulmalar ve garip yapay zeka davranışları dahil yığınla teknik hata, oyuncuların yoğun eleştirileri ile karşılaşılmasına yol açmıştı. Zaten şu an Steam mağazasına da baktığınız zaman, sekiz yüz yirmi kullanıcı incelemesinin sadece % 14 kadarının olumlu olduğu görülebiliyor. 

Aradan geçen iki yıllık sürenin ardından, oyun büyük bir geri dönüşe hazırlanıyor. Öyle ki, bu yılın başlarında bir duyuru yapan yayıncı konumundaki Microids tarafında oyunun elden geçirilmesine karar verildiği ve oyunun da PlayMagic stüdyosundan alınıp Tower Five stüdyosuna teslim edildiği belirtilmişti.  

Yeniden Yapım XIII için PS5 Oynanış Fragmanı Yayınlandı

Oyunun her noktasını geliştiren ve teknik anlamda da iyileştirmeler yapan yeni geliştirici, en nihayetinde yeni bir fragmanla da karşımıza çıktı. Şimdilik PlayStation 5 versiyonunu nasıl göründüğü hakkında fikir sahibi olabildiğimiz fragmana bakacak olursak, yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından, karşımıza beklediğimiz gibi bir yeniden yapım XIII’ün geleceğini söyleyebiliyoruz. Mesela artık 60 FPS akıcılığında oynanabilecek olmasının yanı sıra, yeni bir sanat yönetimi, daha iyi bir yapay zeka söz konusu. 

Bu yeni versiyonun, oyuna halihazırda sahip olanlara 13 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak olan ücretsiz bir güncelleme ile ulaştırılacağı söyleniyor. Eğer güncellemeye güvenip de satın almayı isterseniz, PlayStation mağazasında 263 TL (Plus ile 219.50 TL), Steam mağazasında 61 TL ve Xbox mağazasında da on üç gün sonra bitecek olan indirim ile 70 TL’ye satıldığını söyleyelim. 

Exit mobile version