Yeni Xbox Konsolu Söylentileri

Bakalım ne kadar doğru çıkacaklar...

Brad Sams ve RedTechGaming, kanalları üzerinden yeni Xbox konsolu söylentileri ile karşımıza çıktılar. Her ikisi de ilginç söylemlerde bulundular. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 Pro Özellikleri Sızdırılmış Olabilir


Yeni PlayStation ve Xbox konsollarına dair yaşanan sızıntıların ardından, Microsoft ve Sony şirketlerinin ne tür hamleler yapacağı elbette merak ediliyor. Bir tarafında PlayStation 5 Pro modeli bekleniyor iken, diğer tarafında ise Eylül ayında FTC ile Microsoft arasındaki dava ile ilgili olarak yaşanan sızıntı ile yeni Xbox Series X modeli ortaya çıkmıştı. Yakın bir zaman önce, iki farklı Youtube kullanıcısı tarafından yapılan paylaşım ile yeni Xbox konsolu söylentiler de hız kazandı.

Yeni Xbox Konsolu Söylentileri İlginç Detaylar Sunuyor

İlk olarak Brad Sams, geliştirilmiş Xbox konsolunun 2026 yılında satışa sunulacağını ileri sürüyor. Ne var ki Sams, bunun sızdırılan geliştirilmiş Xbox Series X mi yoksa yeni nesil bir Xbox konsolu mu olacağından emin değil. Eğer ilk tahmin ise, PlayStation 5 Pro için işaret edilen zamandan (2024) iki yıl sonra çıkacağı anlamına geliyor. Eğer yeni nesil Xbox ise, PlayStation 6 için işaret edilen zamandan (2028) da iki yıl önce çıkacağı sonucuna varılıyor. Ancak Microsoft, önceden yaptığı açıklama ile 2028 yılını öngördüğünü dile getirmişti.

Xbox-FTC-Leaks_09-19-23_Top-768x432

Diğer yandan RedGamingTech, sıradaki Xbox konsolunun zaman içerisindeki değişimine işaret ediyor. Söylenene göre bahsi geçen konsol, 2026 yılında satışa sunulacak. Ne var ki o zamana kadar altıncı Zen mimarisi hazır olamayacağı için, belgede bahsedilenlerin aksine Zen 6 değil de Zen 5 mimarisi bir işlemci kullanılacakmış.

Cihazın PlayStation 6 öncesinde satışa sunulmak istenmesi de Xbox 360 ile yapılan hamleye dayanıyormuş. Bildiğiniz gibi yedinci jenerasyon konsol, 2005 yılının Kasım ayında yani PlayStation 3’ün bir yıl öncesinde satışa sunulmuş ve büyük bir etki bırakmıştı. Benzer bir durumun yeni nesilde de tekrarlanması isteniyormuş.

Elbette her iki kanal tarafından ortaya atılan söylemlere, resmi bir açıklama olmadığı için ihtiyatlı yaklaşmak en iyisi. Eğer gerçek plan da bu şekildeyse, sıradaki Xbox konsolu için ilk resmi desteyleri öğrenmek için çok fazla beklemek durumunda olmayabiliriz.

Exit mobile version