Yeni Witcher Oyunu Çalışmaları Şimdiden Başladı

Yeni Witcher oyunu bakalım Geralt'ın başına daha neler açacak?

yeni witcher oyunu

Yeni Witcher oyunu üzerinde çalışmaların başladığına dair ilk bilgi, bizzat CD Projekt RED Başkanı Adam Kicinski tarafından yapıldı. Polonya’da bir dergiye konuşan Kicinski, küçük bir ekibin yeni oyun üzerinde düşündüğünü kaydetti.

Geliştirdiği The Witcher oyunları ile sükse yapan Polonya merkezli geliştirici ve yayıncı CD Projekt RED, uzun süredir Cyberpunk 2077 üzerine çalışıyordu. Dört gözle beklenen Cyperpunk’ın geliştirme sürecinin sonlarına yaklaşan şirket, bir sonraki oyunları konusunda ilk açıklamayı yaptı.

Lehçe yayın yapan Stooq isimli mecraya konuşan CD Projekt RED Başkanı Adam Kicinski, sonraki oyunlarının yeni tek kişilik ve “konsepti açıkça tahmin edilebilecek” bir oyun olduğunu dile getirdi. Kısaca Kicinski, The Witcher adını anmadı ama bir sonraki yapımlarının Witcher olduğunu bir şekilde dile getirmiş oldu.

Cyberpunk 2077, geçtiğimiz günlerde aldığı erteleme kararı sonrasında eylül ayında oyuncularla buluşmak üzere geliştirilmeye devam ediliyordu. CD Projekt RED, yaptığı açıklama ile erteleme kararını, “oyundaki her şeyin düzgün olması isteği” olarak nitelendirmişti. Yani şirket, eksik bir oyun çıkarmak yerine erteleme kararı almış ve son düzeltmelere başlamıştı.


İlginizi çekebilir: Cyberpunk 2077 sistem gereksinimleri


Yeni Witcher oyunu üzerinde küçük bir ekip çalışıyor

Adam Kicinski,  Stooq röportajında yeni oyun hakkında çok bilgi vermekten kaçınmasına rağmen dergi yeni bilgilere ulaşmayı ihmal etmedi. Yapılan araştırmaya göre CD Projekt RED’de çalışanların büyük çoğunluğu hala Cyberpunk üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Buna rağmen Cyber ekibinden ayrılan küçük bir ekip, yeni Witcher oyunu üzerinde ilk geliştirmeler üzerinde kafa yormaya başlamış durumdalar. Bu geliştirmenin hangi aşamada olduğunu öğrenilmemiş olsa dahi temel oynanış mekanikleri ve hikaye üzerinde durulması oldukça muhtemel görünüyor.

Bütün şirketin halihazırda Cyberpunk üzerinde çalıştığının altını tekrar çizen Kicinski, bir başka durumdan daha bahsetti. Eylül ayında çıkacak oyunlarının koronavirüs salgınından etkileneceğini dile getirirken, fuarların peşi sıra ertelenmesi sebebiyle yeni tanıtım faaliyetleri düşündüklerini belirtti. Evden çalışma gibi durumları da düşünmeye devam ettiklerini kaydeden yönetici, ilerleyen günlerin neler getireceğinden emin olmadıklarını söyledi.

Evden çalışma sebebiyle The Witcher 4‘ün geliştirme süresinin uzama olasılığı ise yine Stooq tarafından düşülen dipnotlar arasında kendine yer buldu.

Exit mobile version