Yeni Twisted Metal Oyunu Firesprite Tarafından Geliştiriliyor

Resmi duyuruyu merakla bekliyoruz...

Yeni Twisted Metal Oyunu Firesprite Tarafından Geliştiriliyor

Gelen haberlere göre, yeni Twisted Metal oyunu geliştirici değiştirdi. Esasen Lucid Games görevlendirilmiş olsa da, Japon teknoloji devinin sonradan karar değiştirmiş olduğu söyleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 4 Üretimi için Devam Kararı Alınmış Olabilir


SingleTrac tarafından geliştirilmiş olan serinin ilk oyunu 1995 yılında PlayStation için satışa sunulmuştu. Araçlar ile yapılan savaş deneyimi ile oyunculara farklı bir tadın sunulduğu oyun, gördüğü ilgi ve sağladığı başarı ile hem klasikler arasına girmiş hem de PlayStation bünyesinde yeni bir serinin doğuşu olmuştu. 

Son olarak 2012 yılında PlayStation 3 için çıkan son oyunun ardından, zaman içerisinde yeni Twisted Metal için birçok iddia ve söylenti ile karşılaşmıştık. Ancak Sony Interactive Entertainment cephesinden elle tutulur bir açıklama gelmemişti.  

Sessiz geçen bir sürenin ardından, serinin cephesinde yeni gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Ancak herhangi bir resmi bilginin verilmiş olduğunu söyleyemeyiz. Muhtemelen geliştirilme aşamasının başlarında olunduğu için, tüm detaylar henüz netleşmemiş gibi görünüyor. Bu durum tabii ki dolaylı yoldan yeni bilgilerin gelmesi için engel değil.  

Serinin yeni oyunu için VGC (Video Games Chronicle) tarafından aktarılan bilgilere göre, Sony Interactive Entertainment tarafından Destruction All-Stars oyununu geliştirmiş olan Lucid Games ile anlaşılmıştı. Ne var ki daha sonradan bir karar değişikliğine giden Japonya menşeli teknoloji devinin, yeni Twisted Metal oyununu geliştirme görevini 2020 yılı içerisinde satın aldığı Firesprite’a verdiği söyleniyor. 2012 yılında kurulmuş olan bu stüdyonun kapatılan SIE Studio Liverpool çalışanlarından oluştuğunu söyleyelim. 

Yeni Twisted Metal Oyunu Firesprite Stüdyosuna Emanet

Sony Interactive Entertainment tarafından böyle bir kararın alınmasına dair bir gerekçe gösterilmiş değil, ama Lucid Games ve Firesprite stüdyolarının birbirlerine çok yakın olduğu söylenir iken iki çatı altında geliştirici transferi yaşandığı da bir ResetEra kullanıcısı tarafından tespit edilmiş. Öyle ki çeşitli Motorstorm oyunlarının yönetmen koltuğunda oturmuş ve Driveclub oyununda da adı geçmiş olan Matt Southern, oyun yönetmenliği yaptığı Lucid Games’ten Firesprite stüdyosuna aynı pozisyonda çalışacak şekilde transfer olmuş. 

Son olarak, 2019 yılının Mayıs ayı içerisinde duyurulmuş olan Twisted Metal dizisinin olduğunu da hatırlatalım. Her ne kadar son dönemde yeni bir haber gelmemiş olsa da, CES 2022 sırasında Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan duyuru ile projenin geliştirilme aşamasında olduğunu yinelemişti. 

Exit mobile version