Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştirilme Aşamasında

Unreal Engine 5, Lara Croft'a yarayacak mı?

Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştirilme Aşamasında

Crystal Dynamics tarafından yapılan duyuru ile yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor. Henüz yeni oyun hakkında net bilgiler olmasa da, beklediğimiz duyurunun gelmesi sevindirici oldu diyebiliriz. Şu an için söylenenler ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: İptal Edilen Tomb Raider’ın Görüntüleri Yayınlandı


Oyun dünyasının uzun soluklu serilerinden olan Tomb Raider, uzun zamandır sessizliğini koruyordu. Bildiğiniz gibi 2008 yılında çıkan Tomb Raider: Underworld sonrasında, ilk halkası 2013 yılında satışa sunulan ve Lara Croft hanım kızımızın acemi bir maceracıdan deneyimli bir mezar baskıncısına evrildiği üçlemeyi oynamıştık.

2018 yılında satışa sunulan son ana oyunun üzerinden dört sene geçmiş olmasına rağmen yeni bir duyur ile karşılaşmamıştık. Ancak bugün beklediğimiz sürpriz açıklama geldi ve Crystal Dynamics, sıradaki Tomb Raider oyununun Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olduğu duyuruldu.

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen State of Unreal 2022 isimli sunumda, yeni yeni duyurular gerçekleştirildi. Bunların arasında, Lara Croft ile çıkacağımız bir sonraki maceranın da yer almış olması büyük mutluluk kaynağı oldu.

Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştiriliyor!

Her ne kadar çıkış platformları, konusu ve daha birçok detay belirsiz olsa da, söylenenlerin büyük heyecan yarattığına şüphe yok. Tomb Raider markasının genel müdürü Dallas Dickinson, sunum sırasında şunları söyledi:

“Crystal Dynamics, Unreal Engine 5’in çıkışının bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Bu yeni motor, oynanış deneyimlerindeki hikaye anlatımını bir sonraki seviyeye taşıyor. Ve bu yüzden Unreal Engine 5 ile güçlendirilen sıradaki Tomb Raider oyunumuzu bugün duyurmaktan dolayı heyecanlıyız. Hedefimiz gerçekçiliğin sınırlarını zorlamak ve hayranların Crystal Dynamics ve Tomb Raider markasından hayranlara layık olan yüksek kaliteli sinematik aksiyon ve macera deneyimini sunmak. Bu maceraya birlikte çıkmak için sabırsızlanıyoruz.”

Şu an için sıradaki oyunun geliştirilme safhasının başlarında olunduğu için, merak edilen detayları öğrenmek adına epey bir süre bekleyecekmişiz gibi görünüyor. Ancak söz konusu yeni nesil bir motor olduğu için, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bakalım bu bekleyişin sonunda, bizleri nasıl bir macera bekleyecek? Resmi gelişmeler ve olası sızıntılar için yakından takipte olacağız.

Exit mobile version