Yeni Tomb Raider Oyunu Yayıncısı Amazon Games Olacak

Yeni oyun Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor...

Lara Croft hanımın yeni macerası için elbette sabırsızlıkla beklemedeyiz. Şimdilik Temmuz ayı içerisinde yaşanan sızıntı haricinde önemli bir gelişmenin yaşanmadığı Tomb Raider ile ilgili yepyeni bir gelişme yaşandı. Yapılan duyuruya göre, yeni Tomb Raider oyunu yayıncısı Amazon Games olacak.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Oyunu Detayları Sızdırıldı


Shadow of the Tomb Raider sonrasında çıkacak olan yeni oyun, Nisan ayı içerisinde resmiyet kazanmıştı. Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olup, gerçekçiliğin sınırlarının zorlanacağı ve yüksek kalitede sinematik aksiyon-macera deneyimi sunacağı söylenmişti.

Yeni Tomb Raider Oyunu, Amazon Games Tarafından Yayınlanacak

Bugün Amazon Games ve Crystal Dynamics tarafından yapılan açıklama ile sıradaki Tomb Raider için yayıncılık konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdular.

Henüz adı koyulmamış ve multi-platform olacak oyun, tek oyunculu ve hikaye anlatımlı yapısı ile karşımıza çıkacakmış. Seriyi önemli bir marka haline getiren bütün elementleri içeren, araştırmayı ve yaratıcı keşfi ödüllendiren, çözmemizin gerekeceği bulmacalar ve çeşitli düşmanlar ile çatışacağımız bir oyunda yine Lara Croft rolünde olacağımız söylenmiş.

Crystal Dynamics stüdyosu, hikaye anlatımını bir üst seviyeye taşımak ve gelmiş geçmiş en büyük Tomb Raider ile karşımıza çıkabilmek için Unreal Engine 5 motorunun gücünden tam anlamıyla istifade edebilmek için sıkı bir çalışma içerisindeymiş. Geliştirilme aşamasının erken bir safhasında olunan yeni oyun ile ilgili yeni detayların da sonraki bir zaman zarfında verileceği söyleniyor.

igbwoV6Lw9q7Qwb6xQnw3T-1200-80

Duyuru sonrasında açıklamada bulunan Amazon Games başkan yardımcısı Christoph Hartmann, şirket olarak oyunculara platformlar ve türler genelinde en iyi geliştiricilerden en yüksek kalitede oyun sunma amacında olduklarını ve Crystal Dynamics ile çalışma fırsatı yakaladıkları için de son derece memnun olduklarını söylemiş. Ekiplerinin de bu işbirliğinden dolayı bir hayli heyecanlı olduklarını da sözlerine eklemiş, Hartmann.

Crystal Dynamics başkanı Scot Amos ise Embracer Group satın alımı sonrası harika bir fırsat yakaladıklarını dile getirmiş. Aradıklarının dönüştürülebilirlik olduğunu ve Amazon Games sayesinde de kendi yaratıcı vizyonlarını, tutkularını ve Lara Croft evreni için değerlerini paylaşan bir ekip bulduklarını da söyleyen Amos, birlikte yeni bir yol çizmek hayli istekli olduklarını da söylemeden geçmemiş.

Exit mobile version