Yeni Tekken 8 Oynanış Detayları Ortaya Çıktı

Yeni Rage sistemi, Heat sistemi ve dahası...

Yeni Tekken 8 Oynanış Detayları Ortaya Çıktı

Yakın bir zaman önce yayınlanan oynanış videosuyla, yeni Tekken 8 oynanış detayları gün yüzüne çıktı. Bakalım bizleri serinin yeni oyununda ne gibi yenilikler bekliyor. İşte detaylar.


İlginizi Çekebilir: Dragon Age: Dreadwolf Oynanış Detayları Sızdırıldı


Eylül ayı içerisindeki State of Play yayını sırasında duyurulmuş olan Tekken 8, The Game Awards şovunda da oynanış videosu ile tekrardan karşımıza çıkmıştı. Hakkında pek çok bilgi edindiğimiz serinin yeni oyunu için, Tekken World Tour Global Finals sırasında, Baş Yönetmen Katsuhiro Harada ve Oyun Yönetmeni Kohei Ikeda katılımı ile kırk dakikaya yakın bir oynanış videosu daha gösterdi.

Yeni Tekken 8 Oynanış Detayları Neler İçeriyor?

Rage ve Heat sistemlerinin gösterildiği videoda, karakterin kendisini toparlama ölçeri ve kontrol stilleri de ekranımıza geliyor.

Öncelikli olarak Rage State etkin hale getirildiği zaman, karakterin sağlık seviyesinde belirli bir düşüş yaşanacak olsa da verdiğimiz hasarlar önemli ölçüde artacak. Bununla birlikte, Rage Arts kullanmak da mümkün olacak.

Yeni oyun ile gelecek karakterin kendisini toparlama özelliği, aslında Tekken Tag Tournament oyununda karşımıza çıkmıştı. Seri saldırılardan alınan hasarlar ve büyük saldırılara karşı yapılan korunmaların ardından, videoda da (6:17) işaret edildiği üzere beyaz kısım geri kazanılabilir sağlık oluyor. Her ne kadar zamanla kaybolacak olmasa da, pasif olarak kazanım da mümkün olmuyor. Bunun için, rakibinize saldırı yapmanız gerekiyor.

Heat State ise, rakibiniz korunmaya geçmiş olsa da hasar verecek ve karakteristikleri geliştirecek. Her elde bir defalık olmak üzere R1 / RB tuşuna basarak etkinleştirebildiğiniz Heat Burst ile girdiğiniz Heat State, on saniyelik sürelerde kullanılabiliyor. Ne var ki rakibinize darbeler indirdiğinizde veya yere serdiğinizde, geri sayım sayacı duraklatılıyor.

Heat Engager ise saldırıyı yapan tarafı otomatik olarak Heat State durumuna sokan bir saldırıymış. Geliştiriciler tarafından söylenene göre, her bir karakterin ortalama beş farklı Heat Engager hareketi olacakmış. Bununla birlikte, yeni başlayanlar için öğrenmesi de kolay olacakmış.

Videoda da görebileceğiniz üzere, Heat Timer kısmında iki küçük 8 sembolü var. Bu, özel Heat Actions için kullanılmış olan Heat Energy anlamını taşıyormuş. Heat Smash rakibinizi havaya fırlatacak güçlü bir saldırı olacak iken, Heat Dash ise Engager’ı sonlandıran ve rakibinizin üstüne koşarak saldırabileceğiniz bir başka saldırı tipi olacakmış.

Son olarak, Nina Williams da yeni oyunda karşımıza çıkacak olan bir başka köklü karakter olacak. Ne var ki bu defa farklı bir seslendirmeni olacak. Yeni fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.

Exit mobile version