Yeni Switch İşletim Sistemi nOS Geliyor

Switch deneyiminiz gelişecek...

Yeni Switch İşletim Sistemi nOS Geliyor

RedDeer Games tarafından yapılan duyuru ile yeni Switch işletim sistemi nOS geliyor. Konsolunuzu bir nevi küçük bir kişisel bilgisayar haline getirecek olan işletim sistemi ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy PS4, Switch ve Xbox One için Gecikecek


2016 yılında NX kod adıyla ortaya çıkmış olan Switch, 2017 yılının Mart ayında satışa sunulmuştu. Hibrit yapısı ile hem ev konsolu hem de el konsolu olarak kullanabildiğiniz cihaz, en başarılı Nintendo konsollarından birisi olarak tarihe geçti. Bu hafta yapılan duyuru ile nOS adıyla yeni bir işletim sistemi de hayata geçirilecek.

RedDeer Games tarafından yayınlanan basın bildirisinde söylenene göre, bu ayın sonunda eShop üzerinden yayınlanması beklenen işletim sistemi, Windows benzeri bir yapıda olması ile konsolunuz bir nevi küçük bir kişisel bilgisayar haline gelecek. nOS bizzat Nintendo tarafından geliştirilmiş bir şey olmadığı için gerçek bir işletim sisteminden ziyade uygulama tarzı bir işletim sistemi olarak düşünmek gerek. Yine de Switch deneyimini farklı hale getireceğine şüphe yok.

Yeni Switch İşletim Sistemi nOS Detayları

Kod adı Fuji olup, çizim yapabilecek, yazı yazabilecek, gününüzü organize edebileceksiniz. Ayrıca hesap makinesi, paint, bulmaca oyunu gibi uygulamalar da bulunacak iken, yapılacaklar listesine yeni şeyler ekleyebilecek ve çizim projelerinizi galeride düzenleyebileceksiniz.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz duyuru fragmanında da bizleri nasıl bir arayüzün beklediğini görebiliyoruz. Birazcık eski Apple işletim sistemlerini andırdığı dikkatinizi çekmiştir. Ekranın üst kısmında, ilgili tuşlara basarak çeşitli eylemler gerçekleştirebileceğiniz bir görev çubuğu var. Ancak fragmanda da görebileceğiniz üzere, cihazın dokunmatik ekranı işletim sisteminde etkin bir şekilde kullanılmayacakmış gibi görünüyor.

Exit mobile version