Yeni Street Fighter 6 Detayları Ortaya Çıkıyor

Capcom yeni oyunun tanıtımlarına başladı!

Yeni Street Fighter 6 Detayları Ortaya Çıkıyor

Street Fighter serisinin yeni oyunu, Şubat ayında yayınlanan bir fragman ile duyurulmuştu. PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series için 2023 yılında çıkması bekleniyor iken, yeni Street Fighter 6 detayları State of Play etkinliği ile ortaya çıkmaya başladı.


İlginizi Çekebilir: State of Play Yayını Sırasında Gösterilenler (3 Haziran)


Yeni Street Fighter 6 Detayları Gün Yüzüne Çıktı

Japon oyun devinin son oyunlarında olduğu gibi yine RE Engine ile geliştirilen yeni Street Fighter, Arcade Mode, çevrimiçi karşılaşmalar, Training Mode, yerel karşılıklı dövüşler ve çoğunu bir araya getiren Fighting Ground, bir efsane olma yolunda ilerleyeceğiniz ana senaryo modu olacak World Tour ve Battle Hub ise dünya genelindeki oyuncuların birbirleri ile iletişim kurabilecekleri ve etkileşime girebilecekleri bir mod olacak.

Serinin köklü karakterleri Ryu ve Chun-Li’ye ek olarak son oyundaki Luke’un ve yepyeni bir yüz olan Jamie’nin ilk onaylanan karakterler olduğu tanıtım sırasında, klasik ve modern kontroller arasında geçiş yapabileceğimiz de söylendi.

Street Fighter 6 ile ilgili verilen en ilginç bilgi ise, gerçek zamanlı anlatımcı özelliği oldu. On üç farklı dilde altyazı ile desteklenecek olan bu özellikte, popüler FGC (Dövüş Oyunu Topluluğu) spikerleri Vicious ve Aru tarafından gerçek bir turnuva gibi anlık olarak ekranda olup bitenler bizlere anlatılacaklar.

Capcom tarafından söylenene göre, serinin güncel oyununda Drive System bulunacak. Kendi içinde beşe ayrılan bu özellik kapsamında, Gauge kullanarak hem saldırılarınızı hem savunmanızı geliştirebileceğiniz beş farklı teknik kullanmanıza imkan tanıyacak. Impact ile size yapılan saldırıyı karşılamanın üstüne, rakibinize güçlü bir darbe indirebileceksiniz. Parry ile rakibinizin saldırısını savuşturarak Gauge’ı yeniden doldurabilecek iken, Rush hızlı bir şekilde rakibinize yaklaşmanıza olanak tanıyacak. Reversal ise sizi zorlu bir durumdan kurtarmaya yarayacak olan karşı saldırılarda bulunmanızı sağlayacak.

Son olarak, Overdrive Arts da eski oyunlarda olduğu gibi özel hareketlerinizi güçlendiren EX Moves benzeri bir mekanik olacak. Street Fighter 6 için yayınlanan State of Play fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Exit mobile version