Yeni Steam Güncellemesi Önemli Kısıtlama Getirebilir (Güncel)

Oyunların eski sürümleri geri dönüş yolu kapanıyor mu?

Yeni Steam Güncellemesi Önemli Kısıtlama Getirebilir

Güncelleme: PC Gamer sitesine açıklamada bulunan Valve, böyle bir planın söz konusu olmadığı belirtti: “Üzerinde çalıştığımız, sahipsiz içeriklerin dahil olduğu kenar durumlarının kullanımına yaklaşım ve ortaklarımızın telif sorunları gibi olaylar yüzünden kaldırılması gereken sürümleri daha kolay kaldırmalarında yardımcı olmak.” Haliyle yeni Steam güncellemesi önemli kısıtlama getirmeyecek.

***

Görünüşe göre Valve mağazası üzerinde önemli bir değişiklik yaşanacak ve bu, oyuncuların epey canını sıkacak. Yeni Steam güncellemesi önemli kısıtlama getirebilir. Oyunların eski versiyonlarına geri dönüş açısından bir engel söz konusu olabilir. Yani oyunları güncelledikten sonra eski versiyonlara geri dönüş yapabilmek mümkün olmayacak olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam Anında Oynama Özelliği


Bildiğiniz gibi Steam, belirli aralıklarla güncelleniyor. Birçok teknik sorunun giderilmesinin yanı sıra, indirmeler sayfasının yenilenmesi ve Depolama Yöneticisi özelliği dahil birçok yeni özelliği de kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Ne var ki kimi zaman hoşa gitmeyen durumlar da yaşanabiliyor. Tıpkı bu haberimizde de sizlere bildireceğimiz gibi.

Yeni Steam Güncellemesi Önemli Kısıtlama ile Gündeme Geldi

İlk olarak SteamDB kurucusu Pavel Djundik tarafından fark edilen bir detaya göre, yayınlanacak olan yeni Steam güncellemesi ile kütüphanenizdeki oyunların eski versiyonlarına geri dönüş yapamayacaksınız. 23 Eylül 2021 tarihinde yayınlanan beta güncellemesi ile bu değişiklik devreye sokulmuş. Haliyle, nihai güncelleme yayınlanana kadar, kütüphanenizdeki oyunların eski sürümlerini oynayabilmek için az bir zaman varmış gibi görünüyor.

Güncelleme sonrasında eski sürümlere dönmek istediğinizde ise, istemci bir koda ihtiyaç duyacak. Bu kod her ne kadar küresel olsa da, almak için mülkiyet gerektirecek. Ayrıca branş ve parola dahil geçerli uygulama bilgisi beyanında da bulunmak durumunda olacaksınız.

Aralarında büyük değişiklikler ile düzenli olarak güncellenen Counter-Strike ve hayranlarının bütün versiyonlarını bulup arşivlediği Minecraft gibi oyunların da bulunduğu listenin epey kabarık olduğu söyleniyor.

Birçok kullanıcının keyfini kaçıran bu değişikliğin, eski sürümlerin oyunların açılış süreleri uzattığı için planlandığı söyleniyor. Ne var ki, kullanıcıların ve toplulukların rahatsız olduğu bu değişikliğin hayata geçirilip geçirilmeyeceği kesin olarak belirtilmiş değil. Haliyle nihai karar için gözler Valve şirketine dönmüş durumda diyebiliriz.

Steam DB gibi sitelerin de katkısı ile kütüphanenizde bulunan oyunların eski sürümlerini indirebilmeniz ve oynayabilmeniz mümkün oluyor. Yapmanız gereken, oynamak istediğiniz sürümünün deposunu bulup indirmek. Ancak bahsi geçen değişiklik hayata geçirildiğinde, bu yol da kapanmış olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Valve tarafından planlanan bu değişiklik, hayata geçirildiğinde yerine olur mu? Yoksa mevcut durumda devam etmek daha mı sağlıklı olacak? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version