Yeni Sony Patenti Çıkarılabilir Disk Sürücülü PS5 Modeline İşaret Olabilir

Geliyor mu gelmekte olan?

Ortaya çıkan yeni Sony patenti çıkarılabilir disk sürücülü PS5 modeli için güçlü bir işaret olabilir. Eğer gerçek ise, Haziran ayında yapılacağı söylenen büyük PlayStation 5 Showcase sırasında muhtemel bir duyuru ile karşılaşabiliriz.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Essential Mayıs 2023 Oyunları Sızdırıldı (Güncel)


Çıkarılabilir disk sürücülü PlayStation 5 modeli söylentileri, geçtiğimiz yıldan beri karşımıza belirli aralıklar ile çıkıyordu. Söylenene göre halihazırdaki iki modelin birleşimi olacak bu yenisi, standart haline getirilecek ve tercihe bağlı olarak disk sürücülü veya disk sürücüsüz kullanıma izin verilecek. Ne var ki, 2023 yılının Eylül ayı gibi satışa sunulacağına işaret edilen bu raporlara karşılık, Sony tarafından teyit edilen veya yalanlanan bir açıklama gelmemişti.

Game Pass Benzeri Project Spartacus PS5

Yeni Sony Patenti Çıkarılabilir Disk Sürücülü PS5 Modeline Mi İşaret?

Yakın bir zaman önce ortaya çıkan yeni bir patent, duyduğumuz söylentilere değer kazandırmış oldu. Her ne kadar resmi bir teyit sayılmasa da, optik sürücü patentinde takılabilir disk sürücüye atıfta bulunulduğu için dikkat çekiyor. Buna ek olarak, ‘bir oyun makinesi, kişisel bilgisayar ve AV ekipmanı’ detaylarından ayrı olarak, görseldeki diyagramların tasarımları da halihazırdaki PlayStation 5 modellerinin disk sürücü bölümüne benzerlik gösteriyor.

Ayrıca patentin açıklamasında, yeni disk sürücünün titreşim problemleri için bir çözüm olacağından da bahsedilmiş. Harici kablo ile bağlanabileceği söylenmiş olsa da, işleyişin nasıl olacağına dair detaylı bir açıklama bulunmuyor.

Japon teknoloji devi tarafından söz konusu patent ile ilgili bir açıklamada bulunulmuş değil. Bir ihtimal, Haziran ayında yapılması planlanan büyük PlayStation 5 Showcase sunumu sırasında duyuru ile karşılaşabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version