Yeni Resident Evil 4 Remake Görüntüleri Ortaya Çıktı

Orijinaline sadık bir yeniden yapım bizleri bekleyecek...

Capcom sunumunda yeni Resident Evil 4 Remake görüntüleri ortaya çıktı. Her ne kadar kısa kesitler olsa da, bizleri nasıl bir oyunun beklediği hakkında fikir sahibi olabiliyoruz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village – Winters’ Expansion Duyuruldu!


Hakkında duyduğumuz sayısız iddianın, sızıntının ve söylentinin ardından Resident Evil 4 Remake, Cuma gününün State of Play yayınında sürpriz bir şekilde duyurulmuştu. Orijinali 2005 yılında çıkmış ve Yılın Oyunu dahil birçok ödül almış ve sonrasında çıkan sayısız oyuna da birçok açıdan ilham olmuş olan oyunun yeniden yapımı, özüne sadık kalınacak şekilde geliştirilecek iken, görsellik ve kontroller açısından modern hale getirilecek.

Hatırlayacağınız üzere duyuru fragmanında da gördüğümüz üzere, açılış kısmında belirgin bir değişim söz konusuydu. Bunun oyunun belirli kısımlarında yaşanacağına da şüphemiz yok. En azından Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake oyunlarına bakarak bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Herhangi bir erteleme yaşanmadığı takdirde 24 Mart 2023 tarihinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulacak ve PlayStation VR2 üzerinde de oynanabilecek olan Resident Evil 4 Remake, bugünün Capcom sunumunda bir kez daha karşımıza çıktı.

Yeni Resident Evil 4 Remake Ganado

Yeni Resident Evil 4 Remake Görüntüleri Neler Sunuyor?

Yönetmen Yasuhiro Anpo ve Üretici Yoshiaki Hirabayashi tarafından oynanış gösterimi sırasında, yeniden yapım hakkında birkaç detay daha verildi. Orijinal oyunun kimliğinin, aşina olduğumuz çatışma sekanslarının yanı sıra, korku ve yalnız hissiyatının devam ettirilmesi ile korunacakmış. Ancak daha önceden de söylendiği üzere modern zamana uyumlu hale getirilecekmiş.

Ana karakterimiz Leon Scott Kennedy bu defa geçmişteki deneyimleri dolayısı ile biraz daha korkusuz olacak iken, standart düşman tipi olan Ganado ise tamamıyla yeniden tasarlanacakmış. Bunun nedeni ise, Las Plagas’ın yarattığı çılgınlığın kontrolünde olan insanların dehşetinin daha iyi yansıtılmak istenmesinden dolayıymış.

Sunum sırasında gösterilen oynanış sekansında ise, ana karakterimizi sık orman boyunca ilerlerken görebiliyoruz. Daha önceden duyduğumuz gibi gündüz vakti yerine gece vaktine geçiş ile ortamın tekinsizliği biraz daha artmış gibi görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version