Yeni PlayStation 5 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı

Birçok yeni özellik bizleri bekliyor...

Yeni PlayStation 5 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı

Yeni PlayStation 5 yazılım güncellemesi, bugün itibarıyla yayınlandı. Birçok yeni özelliğin eklendiği 6.00 versiyonlu güncelleme ile ilgili detaylar haberimizde. Bakalım mevcut nesil konsol, hangi yeni özelliklere kavuşmuş?


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 İç Tasarımı için Değişikliğe Gidilmiş


Sony artık her bir sonraki yazılım güncellemesi öncesinde, bir kapalı beta testi düzenliyor. Bu teste katılımda bulunan kullanıcılar, planlanan yeniliklerin bir kısmını önceden deneme ve duruma göre geri dönüş yapma fırsatı buluyorlar. Temmuz ayının sonlarına 6.00 için başlayan testin ardından, yeni yazılım güncellemesinin nihai versiyonu bugün itibarıyla yayınlandı. 

Yeni PlayStation 5 Yazılım Güncellemesi Detayları

US PlayStation Blog üzerinden paylaşılan detaylara göre, 1440p HDMI video çıkışı özelliği, güncellemenin dikkat çeken yanlarından birisi olarak öne çıkıyor. Bu sayede, daha akıcı ve kaliteli içerikler ortaya koyabilmek mümkün olacak. 

Her ne kadar şu anda Birleşik Devletler ve Birleşik Krallık hesaplarında ve İngilizce olarak aktif olsa da, YouTube üzerinde Sesli Komut ile içerik araması yapabiliyorsunuz. Herhangi bir ekranda iken veya oyun oynadığınız sırada, konsolunuza seslenip de YouTube üzerinden bakmayı istediğiniz içeriği bulmasını söylemeniz yeterli olacak. Sonrasında uygulama açılacak ve komutunuza ilişkin sonuçlar listelenecek. 

PS Uzaktan Oynama seansını PS App üzerinden başlatabilmeniz de mümkün olacak. PS App oyun merkezi üzerinden “PS Uzaktan Oynama ile Oyna” simgesine basarak bu işlemi uygulamaya koyabiliyorsunuz. Ne var ki bunun için PS App ile konsolunuzun birbirine bağlı olması ve konsolunuzu da düşük güç konumuna almış olmanız gerekiyor. 

Bir diğer dikkat çeken detay ise, PS App uygylaması üzerinden aynı partideki bir diğer oyuncuya ekran paylaşma talebinde bulunabilmek. Bu sayede, dışarıdayken bile arkadaşınızın o anda oynadığı oyunu canlı olarak izleyebileceksiniz.  

Son olarak, üç boyutlu ses ile stereo ses karşılaştırması, oyun listeleri oluşturmak, yeni arkadaşlarınızın profillerini daha kolay görüntüleyebilmek ve bir arkadaşınıza oynadığı oyunda yardımcı olabilmek için oyuna katılabilmek gibi daha başka yeni özellikler de 6.00 güncellemesinin içeriğinde bulunuyor. 

Exit mobile version