Yeni PlayStation 5 Pro Detayları Sızdırıldı

Bu yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor...

Yeni PlayStation 5 Pro Detayları Sızdırıldı

Moore’s Law Is Dead isimli Youtube kullanıcısı tarafından yayınlanan video ile yeni PlayStation 5 Pro detayları sızdırıldı. Görünüşe göre, bizleri gerçekten de kuvvetli bir gelişmiş model bekliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 Pro Özellikleri Üçüncü Parti Yayıncılar ile Paylaşılıyormuş


Sony tarafından henüz resmi olarak bahsedilmemiş PlayStation 5 Pro modeli için oyuncular sabırsızlıkla bekleyişteler. Şimdiye kadar duyduğumuz iddialar ve sızıntılar, bu yıl içerisinde tanıtılacağı yönündeydi. Eğer doğruluk payı var ise, tanışmamızın fazla bir zaman almayacağını söyleyebiliriz.

Yeni PlayStation 5 Pro Detayları ile Bizi Nelerin Beklediği Ortaya Çıktı Gibi

Yakın bir zaman önce sızdırılan yeni bilgiler ise, gelişmiş modelin teknik kapasitesine ışık tuttu. Moore’s Law Is Dead isimli Youtube kullanıcısı tarafından yayınlanan videoda söylenenlere bakılırsa, PlayStation 5 Pro ile % 45 oranında daha hızlı görüntü oluşturabilecek kadar güçlü bir grafik işlemci birimi ve daha hızlı bir sistem belleğine geçiş yapılacakmış.

Dahası ise, ışın izleme teknolojisinde de standart model ile karşılaştırıldığında üç veya dört katlık bir artışın yaşanacağından, 300 TOPS 8 bit işleme, 67 TFLOPs 16 bit kayan nokta işleme kapasitesine sahip PSSSS (PlayStation Spektral Super Çözünürlük) teknolojisinin kullanılacağından da bahsedilmiş. Bu teknoloji, giriş verilerini yüksek çözünürlüklü olarak işleyebilecek ve dört bin piksele kadar renk tamponları oluşturabilecekmiş. Gelecekte yayınlanacak olan güncellemeler ile bu sayının sekiz bine kadar çıkacakmış.

Moore’s Law Is Dead, bu yükseltmenin tam bir HDR desteği sunacak iken geçici keskinlik yumuşatmanın makine öğrenimi ile geliştirilmiş versiyonunu içereceğini söylüyor. Bu teknolojinin de yerel geçici yukarı örnekleme (upsampling) yerine kullanlacağı ve önceden eğitilmiş grafik parametreleri ile işlev göstereceği ve hemen hemen 250 MB bellek kullanımı ile oldukça kısa bir süre içerisinde 1080p çözünürlükten 2160p çözünürlüğe yükseltme yapacağı söylenmiş.

Exit mobile version