Yeni PlayStation 5 Modeli için İlk Adım Atılmış

Bu yıl içerisinde üretime geçileceği düşünülüyor...

Sony tarafından yeni PlayStation 5 modeli için ilk adım atılmış. Japonya’da alınan sertifika sonrasında, bahsi geçen modelin ne zaman piyasada olacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 ve PS4 Güncel Satış Rakamları Belli Oldu


Bildiğiniz gibi dünya genelinde yaşanan çip sorunu, bütün büyük şirketlerin üretim hattını sekteye uğratmış durumda. Bununla birlikte, az bulunan ürünlerin karaborsaya düşmesi de alıcıların fahiş fiyatlar ile karşılaşmalarına yol açıyor.

Japon teknoloji devi de üretim hattı sıkıntıya uğrayan şirketler arasında yer alıyor. Son açıklanan PlayStation 5 satışlarının beklentilerin uzağında kalması ise, bunun net bir yansıması olmuştu. Bu engeli aşmanın yollarını arayan Sony, geçtiğimiz yılın Nisan ayı içerisindeki finansal konferans sırasında konuşan Finans Direktörü Hiroki Totoki, donanımsal tasarımı değiştirmek veya ikincil bir kaynak bulmanın yanı sıra ikinci tedarikçiler sağlamak gibi farklı çözüm yollarına gidebileceklerini de dile getirmişti.

Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden Kantan Games şirketinden Dr. Serkan Toto, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunmuş ve yeni modelde AMD tarafından üretilmiş olan yarı özelleştirilmiş 6nm işlemci kullanılacağına dair bir söylemde bulunmuştu.

Yeni PlayStation 5 Modeli Geliyor

Yeni PlayStation 5 Modeli Tekrardan Gündeme Geldi

Yakın bir zaman önce Sony tarafından gerçekleştirilen Soru-Cevap seansı sırasında, Finans Direktörü Hiroki Totoki’ye Japonya menşeli teknoloji devinin yarı iletken sıkıntısına yönelik ne tür planlar içerisinde olduğu soruldu. Totoki, farklı alanlarda tedarik kaynaklarını değiştirdiklerini ve tasarımda da değişikliğe gittiklerini söyledi. Mevcut durum ile başa çıkmada becerikli olduklarını da sözlerine ekleyen Totoki, bileşen tedarikinde iyi bir görüşe sahip olduklarını düşünüyor.

Öte yandan, geçtiğimiz ay içerisinde Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı’ndan tasarım sertifikası alınmış. Bu sertifika ile CFI-1200 olduğu görülen yeni modelin, radyo ve kablosuz iletişim ekipmanlarının belirli teknik standartlara uyumlu hale gelmesi sağlanıyormuş.

Şimdilik bu modelin ne zaman piyasaya çıkacağına dair net bir açıklama yapılmamış olsa da, bu yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde üretilmeye başlanacağı tahmin ediliyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version