Yeni PlayStation 5 Beta Güncellemesi Detayları

Tam Discord entegrasyonu sonunda geliyor!

Geçtiğimiz ay içerisinde Tom Henderson tarafından Insider Gaming sitesi üzerinden yapılan paylaşımla, PlayStation 5 Discord entegrasyonu için bulut tabanlı oyun yayını yapabilmenin de 7.00 versiyonlu güncelleme ile mümkün olacağını öğrenmiştik. US PlayStation Blog üzerinden yayınlanmış olan paylaşımda, yeni PlayStation 5 beta güncellemesi detayları ortaya çıktı. Kurulumu ve kullanımı ile Discord entegrasyonu dahil, pek çok yeni özellik bizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Reklamı Uncharted 5’i Göstermiş Olabilir


Yeni PlayStation 5 Beta Güncellemesi Neler Getiriyor?

Buradan göz atabileceğiniz paylaşımda, PSN (PlayStation Network) hesabınız ile Discord hesabınızı ilişkilendirmeniz ve Bağlı Hizmetler kısmından Discord uygulamasını seçmelisiniz. Sonrasında ise, QR kodu ile konsolunuzun entegre tarayıcısını kullanarak entegrasyon işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Xbox tarafında doğrudan Discord sohbetlerine katılmak mümkün hale gelmiş iken, PlayStation tarafında ise konuşmanızı aktarabilmeniz için mobil cihazınızı kullanmak durumunda olacaksınız. Muhtemelen ileride Xbox ile benzer bir yol izlenmeye başlanabilir.

playstation-5-discord-destegi

Sosyal özelliklere ekran paylaşımı için yeni bir yöntem de eklendi. Öyle ki, doğrudan arkadaşınızın profilinden başlatabilmemiz mümkün olacak. Bunun dışında, Parti Sohbetleri kısmındaki kartta katılımda bulunabileceğiniz oyun(lar) ile ilgili bir simgenin gösterilmesi, Game Hub kısmından arkadaşlarınız ile ortak oyunlarınızı, kimin o anda çevrimiçi olduğunu ve oyunu oynadığını görebilecek olmak, ekran görüntülerinizi ve videolarınızı elle PlayStation uygulamasına aktarabilmek, oyun listelerine oyun eklerken sınıflandırma yapmak ve filtrelemek, 1440p için Değişken Yenileme Hızı (VRR) desteği, PS4 kayıtlarına PS5 üzerinden erişim ve kablosuz bağlantı veya ethernet üzerinden iki PlayStation 5 konsolu arasında veri (oyun, kayıt dosyası, kullanıcı profili, ayarlar, ekran görüntüsü ve video) transfer etmek gibi özellikler de yeni güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor.

Yeni güncelleme ile Çok Oyunculu Seans Tercihleri için oyun hazır ayarları oluşturabilmek de mümkün olacak. Bunun için Ayarlar > Kayıtlı Veri ve Oyun / Uygulama Ayarları > Oyun Hazır Ayarları > Çevrimiçi Çok Oyunculu Seanslar yolunu takip ettikten sonra, tercihlerde Kim Katılabilir ve Kim Davet Edebilir olmak üzere iki ayrı seçenek bizi bekleyecek.

Son olarak, ekran okuma iyileştirmeleri ve DualSense için kablosu güncelleme yapabilme imkanı da yeni güncellemenin dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Şu anda sadece test kullanıcılarına sunulmuş olan yeni güncelleme ve beraberinde gelen yeni özellikler, bir süre sonra bütün kullanıcıların erişimine açılacak.

 

Exit mobile version