Yeni Nintendo Konsolu 2024 Yılında Satışa Sunulabilir

Gözler Nintendo firmasında...

2019 yılından bu yanan yeni Switch modeliyle ilgili söylentileri ara ara duyuyorduk. Her ne kadar Nintendo tarafından her defasında yalanlansa da, bilhassa NVIDIA kaynaklı sızıntı ile güçlü kanıtlar yakalamıştık. Şimdi ise yeni bir ilginç gelişme daha yaşandı. Yeni Nintendo konsolu 2024 yılında piyasada olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: EA Sports FC 24 Switch Sahiplerini Mutlu Edecek


Yeni Nintendo Konsolu 2024 Yılında Geliyor Mu?

VGC tarafından farklı kaynaklar üzerinden aktarılan bilgilere göre, Switch gibi mobil olarak da kullanılabilecek ve yine kartuş kullanımının da olacağı yeni konsolu 2024 yılının ikinci yarısında satışa sunmak gibi bir planı varmış. Bunun başlıca gerekçesi ise mevcut nesil PlayStation ve Xbox konsollarındaki meşhur tedarik sıkıntısını bir de kendilerinin yaşamamasıymış.

Switch Pro Duyurusu Bu Yıl İçinde Gelebilir

Bununla birlikte, maliyetten kısmak için de OLED ekran yerine LCD ekran tercih ediliyormuş. Bu tercih ile yapılan tasarruf ise daha geniş depolama alanı sunmak için harcanacakmış. Geriye uyumluluk konusunda ise şimdilik bir şey söylenmiyor.

Siteye bilgi aktaran farklı kaynaklar, ana ortak konumundaki bazı stüdyolara geliştirici kitlerinin yollandığını da söylüyorlar.

Görünüşe göre Nintendo firması en sonunda mevcut nesle geçmeye karar vermiş gibi görünüyor, ama henüz ne zaman resmiyet kazanacağı ve ne zaman büyük buluşmayı gerçekleştirebileceğimize dair bir bilgi bulunmuyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version