Yeni Nesil Xbox Kontrolcüsünün TR Fiyatı Dudak Uçuklatıyor!

Işığı görüyorum...

Dün, Xbox Series X ve Series S Media Markt üzerinden ön siparişe açılmış ve TR fiyatları belli olmuştu. Bugün ise yeni nesil Xbox kontrolcüsünün ülkemizdeki resmi satış fiyatı belli oldu. Hepsiburada üzerinden açılan ön sipariş yeni nesil kontrolcünün fiyatını açığa çıkardı. Yeni nesil Xbox kontrolcüsünün TR fiyatı dudak uçuklatıyor. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: DualSense’e Yakından Bakmak İster Misiniz?


Yeni Nesil Xbox Kontrolcüsünün TR Fiyatı 

Yeni nesil Xbox kontrolcüsünün ülkemizdeki resmi satış fiyatı belli oldu. Hepsiburada üzerinden açılan ön sipariş yeni nesil kontrolcünün fiyatını açığa çıkardı. Paylaşılan detaylara göre siyah, beyaz ve mavi Xbox kontrolcüsü 999,00 TL fiyat etiketine sahip olacak. Kullanıcılar Xbox Series X ve S dışında cihazı Xbox One, PC ve mobil cihazlarda da kullanılabilecek.

Peki yeni kontrolcüyü almak zorunlu hale mi getiriliyor? PlayStation’a nazaran Xbox bu konuda oyunculara daha ılımlı yaklaşmakta. Mevcut kontrolcüye sahip olan oyuncular yeni nesilde yeni kontrolcü satın almadan oyun deneyimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler. Özellikle Türk kullanıcılar için bu karar güzel oldu diyebiliriz.

Gelelim yeni nesil konsolların fiyatlarına. Xbox Series X 9.299 TL / Xbox Series S ise 5.399 TL fiyat etiketine sahip olacak. Her İki konsol da 10 Kasım 2020’de tüm dünya çapında piyasaya sürülecek. Geçtiğimiz haftalar Xbox Series ailesinin TR’de açıklanan fiyatları şu şekildeydi; Xbox Series X (499 dolar) – 7.500 Türk Lirası. Xbox Series S (299 dolar) – 4.600 Türk Lirası. X yeni fiyat dahilinde 1.799 TL’lik bir zamma maruz kalmış. S ise 799 TL’lik bir farka sahip.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar neticesinde, 1 Ekim’de birçok ürüne getirilecek olan yüzde 30 ek gümrük vergisi indiriminin yıl sonuna kadar ertelendiği duyurulmuştu. Kasım ayında ülkemize gelecek olan yeni nesil konsolların fiyatlarında beklenen indirim şimdilik hayal oldu.

Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation’a gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulaması sene sonuna kadar devam edecek. 18 Nisan’da alınan ek gümrük vegisi kararının belirtilene göre son geçerlilik süresi 31 Aralık 2020.

1 Ocak’a kadar; yaklaşık 4.000 TL gümrük girişi olan oyun konsolundan; 2.000 TL gümrük vergisi, 1.200 TL ÖTV, 1.296 TL KDV olmak üzere 4.496 TL vergi alınacak. TL’nin her geçen gün değer kaybetmesi en çok teknoloji ve video oyunları tutkunlarını bozguna uğratmakta.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

Exit mobile version