Yeni Indiana Jones Oyunu Xbox Özeli Olmayabilir

Gözler Bethesda ve Microsoft'ta...

Yeni Indiana Jones Oyunu Xbox Özeli Olmayabilir

Ortaya atılan bir iddiaya göre, yeni Indiana Jones oyunu Xbox özeli olmayabilir. Her ne kadar Bethesda veya Microsoft tarafından net bir açıklama gelmese de, Windows Central sitesinden Jez Corden PlayStation kullanıcılarının yeni oyundan mahrum kalmayacağı görüşünde. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox & Bethesda Games Showcase Tarihi Duyuruldu


Dünya genelinde önemli bir hayran kitlesi bulunan Indiana Jones, hayali arkeoloji profesörü oluyor ve maceralarının anlatıldığı film serisi 1981 yılında yayınlanmış olan Raiders of the Lost Art idi. Devam eden yıllarda birçok farklı türdeki oyunu, romanı ve televizyon dizisi ile karşımıza çıkarak ününe ün katan marka, uzun zamandan sonra yeni bir oyunu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

2021 yılının Ocak ayında bir duyuru yapan Bethesda, Lucasfilm Games işbirliğinde yeni Indiana Jones oyununu ortaya çıkartmıştı. Wolfenstein oyunları ile tanınan Machine Games tarafından geliştirilmekte olan projenin başında Todd Howard bulunuyor.

Hatırlayacağınız üzere ZeniMax Media satın alımı sonrasında Bethesda şirketinin de Microsoft bünyesine katılmasıyla, gelecekte çıkacak oyunlar pek tabii ki PC ve Xbox konsolları için satışa sunulacak iken Nintendo ve Sony konsolları için de oyun oyun değerlendirileceği söylenmişti. Her ne kadar Starfield artık bu kapsama dahil olmasa da, The Elder Scrolls VI sonrasında yeni Indiana Jones oyununun da durumu muallakta gibi görünüyor.

Yeni Indiana Jones Oyunu Xbox Özeli Olmayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde Xbox Two yayınına katılmış olan Windows Central sitesinden Jez Corden, 2:25:00 civarında bir katılımcının oyunun platforma özel olmayacağı hakkındaki yorumuna kendinden emin bir şekilde “Bir Xbox özeli olmadığını büyük ölçüde biliyorum.” cevabını veriyor. Daha sonradan sunuculardan Rand al Thor 19 başka bir iddia ile araya giriyor. Corden bu defa da “Indiana Jones hakkındaki tek bilgim platforma özel olmayacağıydı. Bu uzun zaman önceydi. Bir şey değişmiş olabilir.” yorumunda bulunuyor.

Yakın bir zaman önce, 12 Haziran 2022 Pazar günü TSİ 20:00 sıralarında başlayacak olan Xbox & Bethesda Games Showcase sunumunda gösterilecek olan oyunların listesi sızdırılmıştı. Bu listede Indiana Jones adı da geçiyor. Haliyle yeni oyunun durumu hakkında net bilgi almak için fazla beklemeyecekmişiz gibi görünüyor. Elbette sızdırılan liste doğru ise. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version