Yeni Hayatta Kalma Oyunu Pioner Duyuruldu

Pioner Neler Sunacak?

Rus oyun stüdyosu GFA Games Studio tarafından geliştirilen ve Hayatta Kalma ile MMO türlerini birleştiren Pioner duyuruldu. Peki Metro Exodus ve Stalker 2 için rakip olmayı hedefleyen yeni oyun, oyunculara neler sunacak?


İlginizi Çekebilir: Epic Games Kuponu ile Alınabilecek Oyunlar


Son zamanlarda hayatta kalma temalı oyunlar oldukça popülerler ve oyuncu kitlesi de, bu türde çıkacak oyunları yakından takip ediyor. GFA Games Studio tarafından geliştirilen Pioner, oldukça iddialı bir duruş sergiliyor.

Nitekim bence de iddialı olmaları gerek çünkü önlerinde bayağı kaliteli örnekler yer alıyor.

Yeni Hayatta Kalma Oyunu Pioner Duyuruldu

Pioner Nasıl Bir Oyun Olacak?

Pioner, post-apokaliptik bir dünyada geçen hayatta kalma temalı bir oyun.

Ancak oyun aynı zamanda hem MMORPG hem de FPS oyunu.

Oyunun hikayesine kısa bir şekilde göz attığımızda, bolca virüslü ve mutasyonlu yaratıkların olduğu bir Sovyet adasında, adadaki felaketten sağ kurtulmayı başaran ve kayıp arkadaşlarını arayan bir askeri görevli olduğumuzu görüyoruz.

Evet sevgili okur, buraya kadar anlattıklarımın size tanıdık geldiğine eminim: Zira Metro Exodus ve Stalker 2 hikayesi de yüksek anomaliler içeren ve hayatta kalma türündeki oyunlardı.

Öte yandan Pioner sanki biraz daha farklı olacak gibi.

Pioner’ın Farkı Ne?

Pioner diğer hayatta kalma oyunlarının aksine eşya üretme sistemi ve ayrıntılı yetenek ağacı ile öne çıkacak.

İçerisinde bolca MMOFPS öğeleri bulunduracak oyunun ana amacı hayatta kal ve keşfet olarak açıklandı.

Gizli kalan laboratuvarları araştırmak, mutantlarla mücadele etmek ve yeni mekanları keşfetmek gibi unsurlara sahip olan oyunda dört farklı yerel grup bulunacak ve her bir grup; kendine özgü görevlere, ödüllere ve silahlara sahip olacak.

Oyunun birden fazla oyuncuyla oynanacak modunda ise, bol bol loot peşinde koşacağız. Bunun yanında isteğe bağlı olarak karşımıza çıkan oyunculara dahil olabilecek ya da savaşıp onların ganimetlerini alabileceğiz.

Oyunun, 2017 yılında Unreal Engine 4 ile temellerinin atıldığını görüyoruz.

Oyunun detaylı grafikleri olsa da kullandığı motor sebebi ile rakiplerinden çok da farklı olmayacağını düşünüyorum. Zira diğer oyunlarda aynı grafik motoru ile yapılmıştı.

Açıklamalara göre Pioner, 2021’in son çeyreği ile 2022’nin ilk çeyreği arasında çıkış yapacak. Oyun şu anda PC için geliştirilse de gelecekte konsollarda da görme ihtimalimiz yüksek gibi. Oyunun aşamalarını takip edeceğiz. Oyun ile ilgili bir fikriniz varsa, lütfen sizde aşağıya yorum yazmayı unutmayın.

Exit mobile version