Yeni Half-Life Oyunu için Alyx’in Geliştiricilerinden Müjde

Yoksa bu sefer Half-Life 3 gerçekten geliyor mu?

yeni half-life oyunu g-man

Sanal gerçeklik başlıklar için geliştirilen ve uzun yıllar sonra piyasaya sürülen serinin ilk oyunu Half-Life: Alyx geliştirici ekibi yeni Half-Life oyunu hakkında müjdeyi vermiş olabilir. Ekipten gelen açıklamalara bakılırsa Valve, Half-Life 3 için oldukça istekli görünüyor.

Half-Life: Alyx ismi verilen VR oyununu geliştiren ekip, yaptıkları açıklamada yeni Half-Lif için “geçtiğimiz sefere göre çok daha kısa sürede gelecek” ifadelerini kullandılar. Yani son Half-Life 2 paketi ile Alyx arasında geçen süreden daha kısa zaman içerisinde yeni HL oyunu göreceğiz denilmiş oldu. Bu direkt olarak “Half-Life 3 confirmed” anlamına gelmese bile serinin hayranları için oldukça heyecan vericiydi denebilir.

IGN’den Ryan McCaffrey ile konuşan Alyx’in geliştiricilerinden Chris Remo ve Robin Walker, Half-Life: Alyx ile işlerinin bittiğini ve şimdilik Half-Life evreniyle ilgili bir şey yapmayacaklarını söylediler. Buna rağmen ilerleyen zamanlarda tekrar işe dönmeyeceklerinin garantisinin olmadığını aktardılar.

Yeni Half-Life oyunu hakkında fikirler geldi

Remo, “Ben kesinlikle bir öncekinden daha kısa sürede yeni bir oyun göreceğimizi düşünüyorum. Stüdyoda çalışan insanların bu evrenle ilgili bir şeyler yapmaktan ve bu evrenle ilgilenmekten keyif aldıkları çok açık. Ve neden olmasın? Bana çok mantıklı geliyor. Valve’da sadece birkaç yıldır bulunan biri olarak, çok derinden bildiğim şeylerle temasa geçmek ve bunu modern bağlamda anlayabilmek benim için muhteşem bir şey. Tam olarak ne anlama geldiğini bilemiyorum ama içeride insanlar Half-Life evreniyle uğraşmayı seviyorlar.” ifadelerini kullandı.

Walker ise işi biraz daha ileriye götürerek şunları ekledi: “Evet, herkes oyunu seviyor ve onun için bir şeyler yapmak istiyor. Ben sadece Chris’in dediklerini tekrarlayabilirim. Bunu yaparken çok eğlendik ve dönüp baktığımızda herkesin sevdiği bir şeyi yapması harikaydı. Umarım herkese oyunu beğendirebilmişizdir. Bir dahaki sefere yeni oyun için 13 yıl beklemeyeceğimizden çok eminim.”


İlginizi çekebilir: En iyi FPS oyunları belli oluyor (ANKET)


Half-Life 3 mü geliyor?

Chris Remo ve Robin Walker, hala Valve çalışanları olduklarından olsa gerek asla Half-Life 3 adını ağızlarına almadılar. Buna rağmen Valve’ın yeni Half-Life projesinin Half-Life 3 olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Alyx için çıkabilecek genişleme ya da eklenti paketlerinin ardından, şirketin Half-Life 3 için çalışmaya başlaması mucize olmaz. Keza büyük bir pazar olmayan VR dünyasında çıkan Alyx bile milyonlarca kişinin ilgisini çekmeyi başarmış ve önemli gelirler elde ettirmişti.

Exit mobile version