Yeni Final Fantasy 16 Fragmanı Yayınlandı

Serinin yeni oyunu, yazın bizlerle olacak...

Yeni Final Fantasy 16 Fragmanı Yayınlandı

Square Enix, uzun zamandan sonra, nihayet yeni Final Fantasy 16 fragmanı ile karşımıza çıktı. Hikayeye değinilen bu fragman ile ilgili detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy VII Rebirth Resmi Olarak Duyuruldu


Çok oyunculu Final Fantasy XIV için destek devam ederken, geliştirilme aşamasında olan birçok Final Fantasy oyunu da var. Final Fantasy 16 da bunlardan bir tanesi. 2021 yılında yapılan açıklama ile COVID-16 kaynaklı problemlere bağlı olarak ertelenen yeni oyunun, 2023 yılının yaz mevsiminde çıkış yapacağı söylenmişti.

Yeni Final Fantasy 16 Fragmanı, Hikayeye Odaklanıyor

Bir süredir geri planda kalmış olan Final Fantasy 16 için yeni bir hikaye fragmanı yayınlandı. Ambition (Hırs) adıyla yayınlanan fragmanda, kökleri serinin başlangıcına kadar kristallere bir kez daha vurgu yapılmış. Solmaları nedeniyle de hikayenin geçtiği Valisthea diyarının yavaş yavaş yok olduğundan dolayı bir endişenin hakim olduğu görebiliyoruz. Zaten kristallerin kutsaması olmadan yaşamın mümkün olmadığı da söyleniyor.

Hikayenin geçeceği Valisthea diyarında birçok farklı yerleşim bölgesinin, birkaç krallığın ve her krallığın da kendisine özgü bir Summon’ının olacağı söylenmişti. Bu sistemin hikaye ve oynanış açısından büyük önemi olacak ve Shiva, Ifrit, Bahamut, Ramuh ve Odin gibi önemli Summon’ları görebileceğiz.

Final Fantasy 16 Konusu

Valisthea diyarında geçen oyunda, Mothercrystals adı verilen kristal dağları sayesinde insanlar barış ve refah içerisinde yaşamaktadırlar. Diyar ise Grand Duchy of Rosaria, Holy Empire of Sanbreque, Kingdom of Waloed, Dhalmekian Republic, Iron Kingdom ve Crystalline Dominion olmak üzere altı topluluk tarafından yönetilir iken, Dominants adı verilen insanlar tarafından kontrol edilen Eikons yaratıklarının da oyunun hikayesinde önemli bir yeri var.

Konuya göre diyarı kontrol eden altı topluluk, Blight adı verilen hastalık nedeniyle birbirleri ile çatışmaya girmenin eşiğindedirler.

Exit mobile version