Yeni DualSense Patenti, Gerçekliği Arttıracak

Sıcaklığı ve soğukluğu da hissetmeye hazır mısınız?

PlayStation 5 kontrol kolu DualSense, hiç şüphesiz ki bu nesilde bizleri heyecanlandıran özelliklere sahip ve görünüşe göre daha farklı özelliklere de kapı açacak bir yapısı var. Sony tarafından alınan bir yeni DualSense patenti, ilginç deneyimler yaşatmaya devam edecek.


İlginizi Çekebilir: Sony Yeni Taşınabilir Cihaz Üzerinde Çalışıyormuş


Kontrol kolunun bildiğiniz gibi dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyici özelliklerine sahip ve yağmurun yağışından gerdiğiniz yaya kadar her şeyi hissetmemizi sağlıyor, ama Japon teknoloji devi devrim niteliğinde yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bu vesile ile artık sıcaklık ve soğukluk gibi etkenleri de hissedebilmemiz mümkün olacakmış.

Yeni DualSense Patenti, Gerçeklik Algımızı Geliştirecek

Muhtemelen birçoğunuz, oynadığınız oyunda nahoş bir mekana girdiğinizde “Burası amma pis / mis kokuyordur.” veya “Bu havada üşümüyor mudur bu adam / kadın?” diye düşünüyordur. Sony de elbet böyle bir şeyi uzun zamandır düşünüyor olacak ki, aldığı yeni bir patent ile DualSense kolunun yüzeyine sıcaklığı ve soğukluğu hissedebileceğimiz bir jel kaplama koymak için harekete geçmiş.

dualsense-yeni-patent

Mesela çöl mekanlarında ısınacak olan kaplama ile sıcaklığı veya tam tersi, sıcaklığın sıfırın altında olduğu yerlerde de dondurucu soğuğu hissedebilmemiz mümkün olacak.

Ancak şunu da unutmamak lazım ki, alınan her patent nihayete eremeyebiliyor. Hal böyle olunca, Japon teknoloji devinin aldığı bu patentin ne zaman hayata geçirileceği veya geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu. Eğer geçerse, oyun dünyasında daha önceden yaşanamamış bir deneyime hazır olsak iyi olur. Elbette işin maddi tarafını da düşünmemek elde değil.

Exit mobile version