Yeni DOOM veya Quake İçin İş İlanı Verilmiş Olabilir

Hadi inşallah bakalım :)

Yeni DOOM veya Quake oyunu için heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. ZeniMax Media, Texas eyaletindeki stüdyosu için geliştirici arıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: NVIDIA El Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir


Başlangıcı 1993 yılında yapmış olan DOOM serisinin son oyunu 2020 yılında, 1996 yılında yapmış olan Quake serisinin son oyunu ise 2017 yılında çıkmıştı. Yani çok uzun zamandır bu serilere hasret kaldık. Ancak geçtiğimiz aylarda, FTC ile Microsoft arasındaki dava kapsamında gizli tutulması gereken bilgilerin bulunduğu belgelerin yanlışlıkla halka açılması ile yeni DOOM Year Zero oyunu dahil pek çok Bethesda Softworks oyunu ortaya çıkmıştı.

Yeni DOOM veya Quake Oyunu Mu Geliyor?

Yakın bir zaman önce de çatı şirketi ZeniMax Media tarafından verilen iş ilanı da heyecanı bir üst seviyeye çıkarttı. Mühendislik / Programlama altındaki Yapay Zeka Programcısı pozisyonu için verilen ilanda, Richardson (Texas) şehrindeki geliştirme stüdyosu için tam zamanlı çalışacak bir aday veya adaylar aranıyor. Açıklama kısmında ise ‘eşsiz ve zeki yaratık sürülerine karşı inanılmaz silahlar ve yetenekler mühimmatı ile yalnız bir kahraman’ detayı bir hayli dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra ‘sıkı bir şekilde dengeli, el yapımı çatışma’ detayı da gözlerden kaçmıyor.

Quake II Remastered, QuakeCon 2023'ün Başlaması ile Yayınlandı

Bildiğiniz gibi id Software stüdyosu tarafından geliştirilen her iki seride de bu iki detayın belirgin bir şekilde öne çıktığı göz önünde bulundurulduğunda, akla ilk olarak DOOM Year Zero ve sonrasında da yeni Quake oyunu geliyor. Elbette karşımıza tamamıyla özgün bir fikri mülkiyette çıkabilir. Bunu da zaman ve yaşanacak yeni gelişmeler gösterecek. Takipteyiz bakalım.

 

Exit mobile version