Oyuncuları Üzen Haber: Yeni Deus Ex Oyunu İptal Edildi

Yapmayın bunu!

Günü üzücü bir haber ile kapatıyoruz, sevgili oyun severler. İki yıldır geliştirilme aşamasında olan yeni Deus Ex oyunu iptal edildi. Ayrıca geliştirici stüdyoda da işten çıkartmalar yaşandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: İptal Edilen Call of Duty Oyunundan Video Sızdırıldı


Hatırlayacağınız üzere Eidos Montreal, 2022 yılı içerisinde Crystal Dynamics ve Square Enix Montreal stüdyoları ve Tomb Raider, Deus Ex, Thief ve Legacy of Kain markaları ile Embracer Group tarafından satın alınmıştı. Bu gelişmenin üzerinden çok geçmeden, Jason Schreier tarafından rapor edilene göre, yeni bir Deus Ex oyunu da erken bir safhada olmak üzere geliştirilmeye başlanmıştı.

Yeni Deus Ex Oyunu Geliştiriliyor!

Bildiğiniz gibi oyun sektöründe büyük bir kriz söz konusu ve sayısız oyun geliştiricisinde ve yayıncısında işten çıkartma haberleri ile karşılaşıyoruz ve sırf Ocak ayı içerisinde 6 bin kişinin işini kaybettiği söyleniyor. Bu işten çıkartmalarda Embracer Group da oldukça büyük yara almış durumda. Pek çok geliştirici kepen indirir iken, projeler de birer birer ya iptal ediliyor da küçülmeye gidiyor. Yeni Deus Ex oyunu ise ne yazık ki bunlardan ilkine katıldı.

Yeni Deus Ex Oyunu İptal İle Biz Oyuncuları Üzdü

Yaklaşık iki yıldır geliştirilme aşamasında olan proje, Embracer Group tarafından yürütülen şirket için yeniden yapılanmanın ve masrafları kısma önlemlerinin bir parçası olarak iptal edildi. Dahası ise, Eidos Montreal tarafından yayınlanan bir bildiriye bakılırsa da geliştirme ekipleri yönetim ve destek hizmetleri kapsamında 97 kadar çalışanın işine de son verilmek zorunda kalınmış. Bloomberg tarafından aktarılana göre de Deus Ex oyununun iptalinin ve işten çıkartmaların ardından, halihazırdaki çalışanlar da özgün bir markaya odaklanmış durumdalarmış.

Anonim kaynaklar tarafından söylenene göre, iptal edilen Deus Ex oyununda bu yıl içerisinde tam anlamıyla geliştirilme aşamasına geçilmesi planlanıyormuş.

Exit mobile version