Yeni Call of Duty Açık Dünya Oynanış ile Karşımıza Çıkacak

Far Cry esintili bir harita ile...

Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, Insider Gaming sitesinde yer alan bir rapora göre, sıradaki Call of Duty açık dünya oynanış sistemi ile karşımıza çıkacak. Bu durum, serinin 2025 yılında çıkacak olan oyununda da olacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: İptal Edilen Call of Duty Oyunundan Video Sızdırıldı


Call of Duty serisinin güncel oyunu, bildiğiniz gibi Modern Warfare 3 ve esasen Modern Warfare 2 için bir indirilebilir içerik olarak planlanmıştı. Ancak Activision tarafından sonradan yapılan karar değişikliği ile tam ücretten satılan bir oyuna döndürülmüştü. Ancak oyununun indirilebilir içerik havasının sönmediği, oyuncular tarafından fazlasıyla hissedilmişti. Öyle ki, oynanış yapısı ile Warzone için hikaye modu izlenimi yaratıyordu.

Ne var ki bu formül, sıradaki Call of Duty için bir esas olacakmış gibi gibi görünüyor. Yani serinin ana senaryo modu artık bir açık dünya oynanış ile karşımıza çıkma yoluna sapabilir.

Call of Duty Açık Dünya Oynanışı Benimseyecek

Insider Gaming sitesi üzerinden yayınlanan rapora bakılır ise bu yıl çıkması beklenen Black Ops alt serisinin yeni oyunu Call of Duty: Black Ops Gulf War, açık dünya temelli bir oyun olacak. Bununla birlikte, bu oyunun hazır varlıkları kullanmak yerine tamamıyla yeni varlıklar ile geliştirileceğinden de bahsedilmiş.

Call of Duty Açık Dünya Oynanışa Geçiyor

Harita tarafında ise, Ubisoft firmasının ünlü serisi Far Cry esintilerinin olacağı bir deneyim karşılaşacakmışız. Araçlar ile seyahat edebileceğimiz gibi, hızlı seyahat sistemi de bulunacakmış. Ne var ki Insider Gaming sitesinin ulaştığı bazı kaynaklar Call of Duty: Black Ops Gulf War oyununun bu temeller üzerine kurulu olmadığını söyleseler de, doğrusal görevler de ekleniyormuş.

Körfez Savaşı etrafında dönecek olup, odak noktası CIA olacak oyunun senaryo modu ile Raven Software ilgileniyormuş. Çok oyunculu modlar ve Zombies ise Treyarch stüdyosuna emanet edilmiş.

Exit mobile version