Yeni Assassin’s Creed Hexe Detayları Ortaya Çıktı

Karanlık ve kasvetli bir oyun deneyimi sunmaya geliyor...

Yeni Assassin’s Creed Hexe Detayları Ortaya Çıktı

Tom Henderson tarafından Insider Gaming sitesi üzerinden yayınlanan rapor ile yeni Assassin’s Creed Hexe detayları gün yüzüne çıktı. Peki bizi nasıl bir oyun bekliyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Red Oynanış Detayları Hakkında Yeni Gelişmeler


Assassin’s Creed Hexe, Ubisoft bünyesinde geliştirilen oyunlardan bir tanesi ve 2022 yılının Eylül ayındaki Ubisoft Forward sırasında duyurulmuştu. Serinin geçmişindeki oyunlarından farklı biz çizgide ilerleyecek olup, Montreal stüdyosu tarafından geliştiriliyor. Büyücülük üzerine bir hikayenin işleneceği ve 16. yüzyıl Kutsal Roma İmparatorluğu dönemindeki Orta Avrupa bölgesinde geçeceği söylenmişti.

Yeni Assassin’s Creed Hexe Detayları

Insider Gaming tarafından aktarılana bakılırsa, geliştirilme aşamasının halen erken bir safhasındaymış ve Infinity platformuna eklenecek bir diğer Assassin’s Creed oyunuymuş. Eğer bir ertelenme olmazsa da 2026 yılında satışa sunulacakmış.

Bazı doğaüstü güçleri olan Elsa isimli bir karakterin rolüne bürüneceğimiz Hexe, seleflerine kıyasla daha çizgisel bir oynanışa sahip olacak olsa da birtakım açık dünya araştırma elementleri de içerecekmiş. Şu an için karakterimizin yetenekleri hakkında pek bir şey söylenemiyor olsa da, herkese açık olarak paylaşılmayan bir gösterimde bu yeteneklerin bir tanesi ekrana gelmiş.

Bahsi geçen gösterimdeki detaylara bakılırsa Elsa, 16. yüzyıl Alman askerlerinin hedefindeymiş. Oyun sırasında büyü kullanarak bir kedinin kontrol edebilecek ve bu şekilde askerlerin dikkatlerini dağıtabilecekmişiz. Mesela etraftaki şişelerin yere düşüp kırılmalarını sağlayabiliyoruz.

Karanlık ve kasvetli bir tonun hakim olduğu oyuna, Assassin’s Creed Syndicate için yayınlanmış olan Jack the Ripper içeriğinden esinlenilmiş bir korku sisteminin de entegre edilmesi planlanıyormuş. Bu sistemin nasıl işleyeceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmasa da, 1500 – 1660 yılları arasında cadı olduğundan şüphelenilen 80 binden fazla sanığın Cadı Mahkemeleri kapsamında infaz edilmişti. Korku sisteminin de buna bağlı olarak işleyeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version