Yapay Zeka Teknolojili Oyunlar Steam’e Nasıl Eklenecek? İşte Açıklama!

Valve konuya açıklık getirdi...

Bildiğiniz gibi yapay zeka teknoloji, hayatın her alanında karşımıza çıkmaya devam ediyor. Oyun sektörü de buna dahil iken, Valve ise konuya ilişkin yeni kurallarını yayınladı. Peki yapay zeka teknolojili oyunlar Steam‘e nasıl eklenecek? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Steam Kapitalizm ve Ekonomi Festivali Başladı!


Yapay zeka teknolojisinin oyun sektörünü de içine aldığı bu zamanda, geliştiriciler, yayıncılar ve mağazalar açısından ortak bir kaygı da gündeme geldi. Bu teknolojiye oyunlarda yer verme konusundaki hareket alanı ne denli geniş olacak? Yakın bir zaman önce Valve tarafından konu ile ilgili aydınlatıcı bilgiler paylaştı.

Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere, Steam mağazasına eklenen oyunlar için bir inceleme süreci oluyor. Eğer bir sorun ile karşılaşılırsa, geliştiriciye ve yayıncıya sorunun kaynağı ile ilgili bir geri bildirimde bulunuluyor. İşte bu inceleme sürecine, yapay zeka teknolojisine ilişkin yeni bir katman daha eklendi.

Valve Açıkladı: Yapay Zeka Teknolojili Oyunlar Steam’e Nasıl Gelecek?

Steamworks üzerinden yapılan bilgilendirmeye bakılırsa, geliştirilmesi ve çalıştırılması esnasında ‘Önceden Oluşturulmuş’ ve ‘Canlı Oluşturulmuş’ olmak üzere faydalanılan yapay zeka teknolojilerinin açıklanması istenecek.

yapay-zeka-destekli-oyunlar-steam

Bir sonraki safhada ise, kullanıcıların yapay zeka teknolojisinin söz konusu oyunda nasıl kullanıldığına ilişkin bilgi sahibi olmaları için, yapılan inceleme ve geliştirici tarafından yapılan açıklamaların oyunun Steam sayfasında yer alacak. Bu noktada, biz oyuncuları ilgilendiren değişiklik ise raporlama sistemi olacak. Öyle ki inceleme aşamasını bir şekilde geçmeyi başarmış olan oyunun içeriğinde yapay zeka teknolojisinin kötüye kullanımını fark eder isek, bu durumu rapor edebilmemiz mümkün olacak.

Son olarak, bazı geliştiriciler yeni teknolojiyi oyunlarına ve üretim süreçlerine entegre etmeye hevesli olsa da sektör üretken yapay zekânın kullanımı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bir yandan, bazı stüdyolar yapay zekâyı oyun testlerinde, erken konsept oluşturmada ya da seslendirme kayıtları gibi oyun geliştirme sürecinin pahalı kısımlarında yardımcı olması için kullanmayı tercih ediyor ancak bazı stüdyolar ise yapay zekânın mevcut sanatçıların ve diğer yaratıcıların yerini ucuza almak için kullanılabileceğinden korkuyor.

 

Exit mobile version