Xbox Yeni Planlarını Açıkladı: Üç Ayda Bir Yeni Oyun

Oyun endüstrisindeki yerini pekiştirmek ve daha çok oyuncuya ulaşmak isteyen Xbox, geleceğe dair yeni planlarını açıkladı. Bu kapsamda şirketin, her üç ayda bir birincil parti oyun çıkarmayı hedeflediğini görüyoruz.


Benzer İçerik: Xbox Series X Çıkacak Oyunlar


Xbox 3 Ayda 1 Oyun Çıkarmak İstiyor!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Xbox CFO’su Tim Stuart, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Büyümeye devam edebilmek için kitlemizi konsolun ötesine, daha önce ulaşmadığımız yeni demografik özelliklere ve coğrafyalara genişletmemiz, bu kitlenin de paralarını bizimle harcamayı seçmesi için anlamlı bir değer sağlamamız gerekiyor.

Son sekiz yıldır tam olarak bunu yapıyoruz. İlk olarak işimize yeniden odaklanmamız gerekiyordu. En iyi oyun deneyimini sunmaya odaklanırken, ana odağımızdan uzaklaşmıştık. Bu nedenle bunu geri almamız gerekiyordu.

Oyunculara odaklanan doğru deneyimi sağlayabilmek için doğru fiyatı uyguladığımızdan emin olmamız gerekiyordu ve bunu yaptık. Sonrasında, önümüzdeki üç veya dört yılı temel stratejilerimizi kurmakla geçirdik:

‘Xbox büyüdüğünde ne olmak istiyor?’

‘Microsoft’un temel varlıklarından ve güçlü yönlerinden nasıl yararlanırız?’

Değişimi başlattığımızda bu stratejiyi içerik, donanım ve deneyim genelinde sunmak için gereken yatırımları da yaptık. Son birkaç yıl ise bu stratejileri yürütmek ve bahislerimizi gözden geçirmekle geçti.

Xbox Live Gold Fiyatı

Daha sonrasında konuşmayı teslim alan Xbox Game Studios Başkanı Matt Booty ise, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Oyunlarımıza ve ekiplerimize daha farklı sesler katabilmek için, daha fazla taahhüt ve kaynak harcadığımızı göreceksiniz. Hedef kitlemiz, dünyanın dört bir yanındaki insanları kapsayacak şekilde genişledikçe, bu kişileri teşvik etmeli ve desteklemeliyiz.

Her çeyrekte yeni bir oyun çıkarma noktasına gelmek istiyoruz. Oyunların yapımı dört ya da beş yıl kadar sürüyor ve gerçekleri ele alırsak, başlatılan her proje gerçeğe dönüşmüyor ya da satışa sunulmuyor. 

Öte taraftan tüm bunları toplarsanız, çeşitli türlerde oyunlar üreten stüdyolara sahibiz. Üstelik gelişen bir sektörün tutarlı ve heyecan verici içerik akışına ihtiyacı olduğunu da biliyoruz.”

Son zamanlarda Bethesda gibi şirketleri bünyesinde toplayan ve içerik stüdyolarına ciddi anlamda yatırımlar yapan Xbox, görünüşe göre bu yatırımların potansiyel gücünü, kısa bir sürede gerçek hayata dökmek istiyor.

Peki siz Xbox yöneticileri tarafından yapılan bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version