Xbox Üçüncü Parti Aksesuar Kullanımı Hatası

Microsoft, politika değişikliğine gidiyor...

Xbox Üçüncü Parti Aksesuar Kullanımı Hatası

Son günlerde birçok kullanıcı, Xbox üçüncü parti aksesuar kullanımı hatası aldığı yönünde geri dönüşlerde bulunuyor. Bunun, yakın bir zamanda değişecek olan politika ile bağlantılı olduğunu düşünülüyor.


İlginizi Çekebilir: Xbox Oyun İçerikleri Kazanımlarında Artış Devam Ediyor


Bildiğiniz gibi konsollarda lisanslı aksesuarlar kadar, sunulan destek kapsamında üçüncü parti aksesuarlar da kullanabiliyoruz. Ancak Microsoft, politikası ile ilgili bir değişikliğe gidiyor ve Xbox konsollarında üçüncü parti aksesuar kullanımı da önümüzdeki ayın ortalarına doğru yasaklanmış olacak.

Kullanıcılar Xbox Üçüncü Parti Aksesuar Kullanımı Hatası ile Karşılaşıyorlar

28 Ekim 2023 tarihinden bu yana, birçok oyuncu Xbox 0x82d6002 hatası aldığını rapor etti. Bu hata, yetkisiz aksesuar kullanımı ile bağlantılı. Detaylarında ise, 12 Kasım 2023 tarihi itibarıyla bazı üçüncü parti aksesuar kullanımının durdurulacağına işaret ediliyor.

X hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Brook Gaming, konuyla ilgili olarak Wingman XB 2 dönüştürücü, XB Fighting Board ürünlerinin bundan etkilendiğini ve UFB Fighting Board, UFB-Fusion Fighting Board, Ras1ution – Steering Wheel Adapter ve Ras1ution 2 – Steering Wheel Adapter ürünlerinin de kısmi olarak etkilendiğini dile getiriyor.

Elbette buna benzer olarak, diğer üçüncü parti şirketlerin de etkilenen, kısmi olarak etkilenen veya etkilenmeyen ürünleri için listelemeler yapması ile genel olarak hangi üçüncü parti aksesuarları Xbox konsollarında kullanıp kullanamayacağımızı daha net göreceğiz. Bu noktada en çok merak edilenler ise Cronus ve XIM. Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere bu üçüncü parti aksesuarlar, birinci kişi perspektifinden oynanan oyunları sevenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl satışa sunulan Monster Pusat Clutch da bu durumdan etkilenecek mi merak ediyoruz.

Microsoft’un halihazırda anlaşmalı olduğu şirketler ise ASUS RoG, HyperX, PDP, Power-A, Thrustmaster, Turtle Beach, Razer olarak sıralanıyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft ve lisanslı donanım ortakları belirli bir kalite standartlarına uyuyorlar iken, bunun takibi üçüncü parti aksesuarlarda pek mümkün olmuyor. Haliyle de güvenliği sağlamak adına alınan bu karara bağlı olarak, artık bundan sonra konsolunuza üçüncü parti bir aksesuar veya aksesuarlar bağladığınızda benzer bir hata ile karşılaşabilirsiniz. 12 Kasım 2023 Perşembe günü itibarıyla da bu aksesuar(lar)ı artık kullanabilmek mümkün olmayacak.

Exit mobile version