Xbox Series X vs Xbox Series S Kıyaslaması

Xbox Series X vs Xbox Series S: Özellik, Tasarım, Fiyat Kıyaslaması

Xbox Series X vs Xbox Series S Kıyaslaması yazımızda Microsoft’un iki yeni nesil oyun konsolunu kıyasladık. Peki bu iki oyun konsolu arasında hangisi alınmalı ya da hangisini tercih etmelisiniz?


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 için Çıkacak Oyunlar


Xbox Series X vs Xbox Series S: Hangisi Alınmalı?

Microsoft geçtiğimiz saatlerde yaptığı resmi açıklama ile birlikte iki yeni nesil oyun konsolunu resmi olarak duyurdu. Bunlardan ilki tamamı ile performans arayan oyunculara yönelik olan Xbox Series X iken bir diğeri ise tamamen bütçe odaklı olan Xbox Series S olarak öne çıkıyor.

Her iki konsol da 10 Kasım 2020 tarihi itibarıyla satışa sunulacak. Peki bu iki oyun konsolu arasından hangisini tercih etmelisiniz? Bu yazımızda sizler için bu iki oyun konsolunu kıyasladık!

Xbox Series X vs Xbox Series S Kıyaslaması

Xbox Series X Hakkında

Xbox Series S Hakkında

İçerik Menüsü

Xbox Series X vs Xbox Series S: Özellik Kıyaslaması

Temel olarak baktığımızda her iki konsolun teknik özellik bakımından farklı segmentlerde bulunduğunu hatırlatalım. Modellerden birisi gerçekten performans arayan kullanıcılara hitap ederken diğeri ise daha bütçe odaklı bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Xbox Series X Özellikleri

Xbox Series S Özellikleri

Xbox Series X, sekiz çekirdekli Zen 2 işlemci ile desteklenen 12 teraflop (52 CUs) gücünde çekirdek başına 3,8 GHz’lik RDNA 2 grafik işlemci ile birlikte gelecek. Öte taraftan Series S’te hem compute unit sayısında hem de grafik işlemci gücünde önemli bir düşüş var ki bu da bazı oyunları daha düşük grafiklerle oynamanız gerektiği anlamına geliyor.

Yine de ışın izleme teknolojisi her iki model tarafından da desteklenecek ancak Series X oyunları 4K çözünürlükte 120 fps’e kadar çalıştırabilecekken Series S, 1440p çözünürlükte 120 fps’e kadar kısıtlı kalacak.

Depolama tarafında her iki model de daha hızlı yükleme süreleri için dahili SSD ile birlikte gelecek. Series X’te 1 TB kapasite bulunacakken Series S’te maliyetleri düşürebilmek adına 512 GB kapasite yer alacak. Bu, her durumda iyi bir haber olsa da günümüzde iyice yükselen dosya boyutlarının ardından kapasitenin çok hızlı dolabileceğine yönelik bazı endişelerimiz var.

Son olarak eğer cihazınızı bir ev eğlence sistemi olarak da kullanmak istiyorsanız Series X 4K Ultra-HD Blur-Ray sürücüsüne sahip ancak Series S’te herhangi bir fiziksel sürücü bulunmuyor. Tabii bu Netflix, Amazon Prime ya da Disney+ tarzı servislerden yararlanamayacağınız anlamına gelmiyor.

Xbox Series X vs Xbox Series S: Tasarım Kıyaslaması

Belki şaşırtıcı bir şekilde iki yeni nesil konsolun ikisi de birbirinden oldukça farklı tasarımlara sahip. Series X en iyi dikey duracak şekilde tasarlanmış yekpare bir cihaz iken Series S’in One S’e benzediğini görüyoruz. Hatta yatay olarak tuttuğunuzda tıpkı One S’teki gibi bir ızgaraya dahi sahip.

Xbox bu ızgarayı siyah, konsolu ise beyaz yapmayı tercih etmiş. Series X’in tasarımını beğenmiş olsam da söz konusu şey Series S olunca aynı şeyi söylemem mümkün değil.

Xbox Series X vs Xbox Series S: Fiyat Kıyaslaması

Yapılan açıklamalara göre Series X’in fiyatı 499 dolar ve Series S’in fiyatı 299 dolar olacak. Yeni modellerin ülkemizdeki fiyatını henüz bilmesek de fiyat aralığının buradaki orana benzer bir seviyede konumlanacağını söyleyebiliriz.

Bu noktada aradaki fiyat aralığı gerçekten kayda değer. Kısa bir kıyaslama yaparsak Series X, Series S’ten yüzde 67 daha pahalı.


Microsoft, Xbox’ın Satış Miktarı ile İlgilenmiyor!


Sonuç

Peki bu iki cihaz arasında seçim yapacak kişiler hangisini almalı?

Kimler Xbox Series X Almalı?

Kimler Xbox Series S Almalı?


Xbox Series X Neden Başarılı Olamayacak?


Peki siz bu kıyaslama hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu iki oyun konsolu arasından hangisi tercih edilmeli ve sizin tercihiniz ne olurdu? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version