Xbox Series X ve S Türkiye’de Ön Siparişe Açıldı!

Milka ineği? Sana geliyorum!

Yılın en merakla beklenen yeni nesil konsollarından Xbox Series X ve Series S Media Markt üzerinden ön siparişe açıldı. Peki geçtiğimiz haftalar ani bir şekilde TR fiyatları siteden kaldırılan konsolların yeni fiyatları ne durumda? İşte detaylar! Xbox Series X ve S Türkiye’de ön siparişe açıldı.


İlginizi Çekebilir: Binlerce İnsan Yanlışlıkla Xbox One X Satın Aldı!


Xbox Series X ve S’in Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Xbox Series X ve Series S Media Markt üzerinden ön siparişe açıldı. Sitede yer alan bilgilere göre Xbox Series X 9.299 TL / Xbox Series S ise 5.399 TL fiyat etiketine sahip olacak. Her İki konsol da 10 Kasım 2020’de tüm dünya çapında piyasaya sürülecek.

Geçtiğimiz haftalar Xbox Series ailesinin TR’de açıklanan fiyatları şu şekildeydi; Xbox Series X (499 dolar) – 7.500 Türk Lirası. Xbox Series S (299 dolar) – 4.600 Türk Lirası. X yeni fiyat dahilinde 1.799 TL’lik bir zamma maruz kalmış. S ise 799 TL’lik bir farka sahip.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar neticesinde, 1 Ekim’de birçok ürüne getirilecek olan yüzde 30 ek gümrük vergisi indiriminin yıl sonuna kadar ertelendiği duyurulmuştu. Kasım ayında ülkemize gelecek olan yeni nesil konsolların fiyatlarında beklenen indirim şimdilik hayal oldu diyebiliriz.

Xbox Series X ve S Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı

Xbox, Nintendo Switch ve PlayStation’a gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulaması sene sonuna kadar devam edecek. 18 Nisan’da alınan ek gümrük vegisi kararının belirtilene göre son geçerlilik süresi 31 Aralık 2020.

1 Ocak’a kadar; yaklaşık 4.000 TL gümrük girişi olan oyun konsolundan; 2.000 TL gümrük vergisi, 1.200 TL ÖTV, 1.296 TL KDV olmak üzere 4.496 TL vergi alınacak. TL’nin her geçen gün değer kaybetmesi en çok teknoloji ve video oyunları tutkunlarını bozguna uğratmakta.

Buradan Xbox Series X’in ve S’in Media Markt ön sipariş sayfalarına ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Xbox Series X Özellikleri

Xbox Series S Özellikleri


Peki ya siz ”Xbox Series X ve S Türkiye’de Ön Siparişe Açıldı” hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyatları biraz gereğinden fazla mı uçuk? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

Exit mobile version