Xbox Series X Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı

Xbox Series X Özellikleri, Fiyatı ve Oyunları ile Karşınızdayız.

Microsoft tarafından satışa sunulan Xbox Series X nihayet aramızda. Eğer yeni modeli satın alıp almamak arasında bir yerlerde geziniyorsanız, Xbox Series X Oyunları, Özellikleri ve Fiyatı ile karşınızdayız. Peki ama Series X satın alınır mı?


İlginizi Çekebilir: Sony PlayStation 5 Ana Konu


Microsoft tarafından tanıtılan Xbox Series S ve Xbox Series X, temelde farklı oyuncu gruplarına hitap ediyor. Bu rehberimizde yalnızca bir modele odaklanacağımız için her iki model arasındaki farkları öğrenmek için buradaki içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Xbox Series X Özellikleri Neler?

Xbox Series X modelinin teknik özelliklerine göz attığımızda bazı noktalarda PlayStation 5’i geçtiğini, bazı noktalarda ise gerisinde kaldığını görüyoruz. Yine de her iki model arasındaki farklar, kullanımda çeşitli performans farkları oluşturuyor.

Xbox Series X Özellikleri

Xbox Series X İşlemci Özellikleri Neler?

AMD Zen 2, yeni nesil konsollara özel olarak uyarlanan tamamen yeni bir işlemcidir. Series X’te yer alan bu işlemci sekiz çekirdekli bir yapıya sahip ve her bir çekirdek azami 3.8 GHz frekansta çalışabiliyor.

Xbox Series X İşlemcisinin Eş Değeri Nedir?

Teknik özellikler bakımından Series X’in işlemcisinin AMD Ryzen 7 3700X ile Intel Core i7 9700K arasında bir yerde konumlandığını söyleyebiliriz.

Xbox Series X Ekran Kartı Özellikleri Neler?

Tıpkı işlemci gibi, grafik işlemci de yeni nesil konsol için özel olarak tasarlandı. AMD RDNA 2, elli iki işlem birimine sahip bir grafik işlemci ve her bir birim, 1.852 GHz saat hızına sahip. Bu ekran kartının grafik işleme gücü ise 12.1 TFLOPs olarak açıklandı

Xbox Series X Ekran Kartının Eş Değeri Nedir?

Teknik özellikler bakımından Series X’in ekran kartının Nvidia RTX 2080 Ti ile AMD RX 6800 arasında bir yerde konumlandığını söyleyebiliriz.

Xbox Series X RAM Özellikleri Neler?

Fark etmiş olduğunuz üzere Xbox Series X’te 10 GB ve 6 GB olmak üzere toplamda 16 GB GDDR6 RAM yer alıyor. Bu belleklerden ilki 560 GB / sn bant genişliği ile gelirken, diğeri ise 336 GB / sn bant genişliğine sahip.

Xbox Series X SSD Depolama Özellikleri Neler?

Xbox Series X’te NVMe SSD türüne sahip olan 1 TB kapasitesinde bir depolama birimi yer alıyor. Bu depolama biriminin ham okuma hızı 2.4 GB / sn iken, sıkıştırılmış okuma hızı ise 4.8 GB / sn olarak açıklanıyor.

Xbox Series X Kullanılabilir Depolama Kaç GB?

Xbox Series X’in kullanılabilir depolama alanı 802 GB civarında.

Xbox Series X HDD Destekliyor mu?

Series X’te dahili ve harici SSD’nin yanı sıra USB 3.1 desteğine sahip HDD kullanmanız mümkün.


Xbox Series X Fiyatı Ne Kadar?

Xbox Series X modeli ülkemize 8.299 TL fiyat etiketi ile giriş yapmış olsa da ilave gümrük vergisinin düşmesi ve diğer fiyat indirimleri ile birlikte 6.699 TL’e kadar fiyatlardan bulunabiliyor.

Xbox Series X Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Xbox Series X’in Türkiye fiyatı 8.299 TL olarak açıklandı.

Xbox Series X Yurt Dışı Fiyatı Ne Kadar?

Xbox Series X’in yurt dışı fiyatı 499 dolar olarak açıklandı.


Xbox Series X Oyunları Neler?

Xbox Series X’in geri uyumluluğu sayesinde Xbox One, Xbox 360 ve önceki nesillerin oyunlarını dahi oynamanız mümkün. Yani Xbox Series X’te Xbox’lara çıkmış tüm oyunları oynayabilir, bundan sonraki oyunları da deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca hemen aşağıda 2021 yılında çıkacak Xbox oyunları listesini de görüntüleyebilirsiniz.

2021 Yılında Çıkacak Xbox Özel Oyunları Neler?

Xbox Series X’te Xbox One Oyunlarını Oynayabilir miyim?

Evet, Xbox Series X’te Xbox One oyunlarını oynayabilirsiniz.

Series X’te Kütüphanemdeki Oyunları Bir Daha Satın Almalı mıyım?

Hayır, Smart Delivery özelliği ile birlikte oyunları tekrar satın almanıza gerek kalmaz.

Xbox Series X için En İyi Monitör Hangisi?

4K UHD çözünürlük ve HDR desteğine sahip bir monitör satın almanız daha iyi olacaktır.

Series X için Hangi Oyunlar Optimize Edildi?

Microsoft Store’da Xbox Series Optimized yazan oyunlar, Series X için optimize edilen oyunlardır. Bunlardan bazıları Assassin’s Creed Valhalla, FIFA 21 ve Watch Dogs: Legion.


Xbox Series X Kutu İçeriği Neler?

Xbox Series X Kutusunda Kaç Kol Var?

Kutudan yalnızca bir adet kontrolör çıkıyor.

Xbox Series X Kutusunda Oyun Var mı?

Özel bir paket satın almadıysanız Xbox Series X’in kutusundan oyun çıkmıyor.

Xbox Series X VGA Monitörde Çalışır mı?

Çeşitli dönüştürücüler ile Series X’i VGA monitörde çalıştırabilirsiniz ancak en iyi deneyim için 4K UHD / HDR ve HDMI 2.1 destekli monitör kullanmanız tavsiye ediliyor.

Xbox Series X Renk Seçenekleri Neler?

Series X yalnızca siyah renk seçeneği ile satışa sunuluyor.


Peki siz yeni nesil oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve varsa sorularınızı hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version