Xbox Series X Oyun Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

Xbox Series X oyun tanıtım tarihi bugün itibarıyla ortaya çıktı.

Xbox Series X oyun tanıtım tarihi / Xbox Series X Çıkış Tarihi

Xbox Series X oyun tanıtım tarihi merakla bekleniyordu. Özellikle Microsoft stüdyoları tarafından geliştirilen oyunların gösterilmesi beklenen tanıtım tarihinin, 23 Temmuz 2020 olduğu iddia edildi.

Yeni nesil konsol savaşına Microsoft, oldukça güçlü girmişti. Uzun yıllar sonra donanımsal güç olarak PlayStation’dan bir adım önde başlayan şirket, oyun tarafındaki açığını da kapatmak istiyordu. Özellikle konsola özel oyunlar geliştirmek üzere birçok stüdyoyu satın alan Microsoft, yoğun mesai harcıyordu.


İlginizi çekebilir: Xbox Series X için çıkacak oyunlar


Aralarında Ninja Theory gibi stüdyoların olduğu satın almaların ardından Xbox’a özel oyun konusunda umut vaat eden şirket, geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte üçüncü parti oyunları göstermişti. Inside Xbox adı verilen etkinlikte gösterilen bütün oyunları görmek için bu haberimize göz atmanız da mümkün.

Microsoft’un ilk tanıtım etkinliğinde üçüncü parti oyunları göstermesi eleştirilmişti. Kendi oyunlarına yer vermeyen şirket, dahası hiç oynanış videosu da yayınlamamıştı. Bu eksiklikleri sonraki tanıtım yayınlarında kapaması beklenen Xbox tarafından beklenen bilgi sonunda geldi.

Xbox Series X oyun tanıtım tarihi ne zaman?

Bugüne kadar etkinlikler konusunda edindiği doğru bilgilerle tanıdığımız Jeff Grubb, bu sefer Xbox tanıtım etkinliğinin tarihini takipçileri ile paylaştı. Kişisel Twitter hesabı üzerinden takipçileri ile Inside Xbox serisinin ikinci yayınının 23 Temmuz gününde yapılacağını dile getiren oyun gazetecisi, bilginin oldukça sağlam olduğunu da belirtti.

Video Game Chronicles isimli internet sitesi ise etkinlik sırasında gösterilmesi muhtemel oyunlar hakkında kimi bilgileri paylaştı. Siteye göre etkinlikte, Xbox kullanıcılarının merakla beklediği Halo Infinite’ın ilk videosunun gösterilecek. Yeni Halo oyununun yanı sıra aynı yayında, Tomb Raider, God of War ve Uncharted gibi oyunların yapımlarında çalışmış kişiler tarafından kurulan The Initiative stüdyosunun ilk oyununun da yer alacak.

The Initiative’in 2020’de piyasaya sürülecek bir oyun üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu. Rare’in eski serilerinden Perfect Dark’ın yeni oyunu gibi bir bomba üzerinde çalışması muhtemel olan stüdyonun neler yaptığı ise merak edilenler arasındaydı.

Inside Xbox tanıtımlarının ikincisinde Xbox stüdyolarının yanı sıra Activision ve Crystal Dynamic gibi şirketlerin de yer alacağı belirtildi. Activision’ın yeni Call of Duty hakkında yapacağı açıklamaların yanı sıra Crystal Dynamic’in yeni Lara Croft oyunu hakkında ilk bilgilerin gözler önüne serileceği aktarılanlar arasında yerini aldı.

Exit mobile version