Xbox Series X Neden ‘Başarısız’ Olacak?

Yıllardır akıllanmaktan uzaklar..

Microsoft tarafından yapılan duyuru kapsamında 6 Kasım 2020 tarihinde şirketin yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X ile karşılaşacağız. Öte taraftan yeni nesildeki rekabetin gerçekten ama gerçekten çok düşük olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Peki ama neden?


İlginizi Çekebilir: Oyun Konsollarındaki Vergi Oranı Ne Kadar?


Xbox Series X Alınır mı Alınmaz mı?

Son zamanlardaki açıklamaları, etkinlikleri ve duyuruları göz önüne aldığımızda Microsoft’un bir konuda başarılı olduğunu söyleyebiliriz: Tüketicilerin Xbox Series X almamasını sağlamak.

Daha önceki yıllarda aşina olduğumuz Xbox vs PlayStation kıyaslamalarının yeni nesilde pek geçerli olmayacağını düşünüyorum. Xbox Series X’in PlayStation 5 ile rekabette neden geride kalacağını değerlendirmek için birkaç basit yoldan ilerleyeceğiz.

PS4 ve Xbox One Kontrolcüleri Yeni Nesilde

Öncelikle 23 Temmuz tarihinde gerçekleşen Xbox Games Showcase ile başlayalım. Listelenen 18 oyundan biri hariç – CrossfireX – hepsi aynı zamanda Windows PC’lerde de oynanabilir olacak. Şaşırtıcı bir şekilde bu listede Halo Infinite de yer alıyor ki, bu oyunun şirketin en büyük kozlarından birisi olduğunu söylememizde sakınca yok. Buna ek olarak tam şu an, bu oyunun önümüzdeki seneye ertelendiğini de hatırlatalım.

Ayrıca bu oyunları bilgisayarda oynayabilmek için çoğu durumda Game Pass Ultimate yeterli olacak ve xCloud ile Android cihazlarda oynayabilmenize de olanak sunacak.

Açıkçası gayet iyi bir teklif.

Zaten pek çok oyun konsolu sahibinin genellikle bilgisayara sahip olduğunu düşünürsek ki, yeni nesil konsolların fiyatlarının en azından ülkemizde gerçekten yüksek olmasını bekliyoruz, gidip bir Xbox Series X almanız çoğu durumda mantıksız olacaktır.

Oyunu Tersine Çevirecek Etmen: Fiyat

Tam da bu noktada hem Xbox Series X almaya hem de PlayStation 5 ile rekabet sağlamaya yarayacak ana faktör fiyattır. Eğer yeni nesil konsolun fiyatlandırması yukarıdaki olumsuzlukları görmezden gelmeye değer olacaksa Xbox Series X almanız mantıklı olabilir.

Ancak ülkemizde 5,000 – 7,000 TL bandında bir fiyattan satışa sunulacak olursa bilgisayar almak ya da mevcut bilgisayarınızı yükseltmek çok daha mantıklı bir hareket olacaktır çünkü zaten hepsini bilgisayarınızda oynayabileceksiniz.

Hem sadece oyunla da sınırlı kalmazsınız.


Peki siz Xbox Series X ve Microsoft’un oyun politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version