Xbox Series X, Microsoft’un Ara Nesil Konsoluymuş

Ama Sony aynı yolda değil...

Xbox Series X, Microsoft'un Ara Nesil Konsoluymuş

Yaşanan yeni gelişmeye ile Xbox Series X konsolunun Microsoft için ara nesil konsolu olduğu ortaya çıktı. Bu da demek oluyor ki, Sony aksine Microsoft’tan bu yönde bir beklentiyi bir kenara bırakabiliriz.


İlginizi Çekebilir: FTC Activision Blizzard Satın Alımını Geçici Olarak Durdurdu


Bildiğiniz gibi Microsoft, S ve X olmak üzere iki farklı Xbox Series modeli ile karşımıza çıkmıştı. Series S giriş seviyesinde bir konsol iken, Series X ise üst düzey deneyim sunacak olan konsol olarak tanıtılmıştı.

Microsoft, Ara Nesil Konsolunu Çıkartmış Meğerse: Xbox Series X

Yakın bir zaman önce gerçekleştirilen Digital Foundry Weekly yayını sırasında, son dönemde sık sık karşımıza çıkan ara nesil konsolları konusuna değinildi. Söylenene göre Microsoft, Series X konsolunu Digital Foundry ekibine gösterdiğinde, bunun ara nesil konsol olduğunu ve vaktinden önce satışa sunulmasına karar verdiklerini söylemiş. Böylece oyuncular, aslında sonraki bir zamanda göreceklerini ilk günden görmüş oldular. Bu noktada Series S ise tahmin edebileceğiniz üzere hem düşük özellikli hem de standart model oluyor.

Zaten geçtiğimiz günlerde de şirket, ara nesil bir konsol çıkartmak gibi bir planının olmadığını da teyit etti. Bunun gerekçesi de yeni yapılan duyuruya göre Series X konsolunun ara nesil konsolu olarak görülmesi.

Diğer yandan rakibi Sony ise, söylentilere göre, gelişmiş PlayStation 5 Pro modeli üzerinde çalışıyor. Şu an için bu model hakkında pek bir şey bilemiyoruz, ama geliştirme kitlerinin yakın bir zamanda geliştiricilere gönderilmesinin ardından merak ettiğimiz detayları öğrenmemiz fazla zaman almayacaktır.

Pro modelin haricinde, çıkartılabilir disk sürücülü olup da halihazırdaki diskli ve disksiz konsolların yerini alacak bir modelin de hazırlık aşamasında olduğu söyleniyor.

Exit mobile version