Xbox Series X Fiyatı Düştü! Yeni Fiyat Belli Oldu mu?

Xbox Series X Yeni Fiyatı Ne Kadar?

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız videoda oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisinin düştüğünü ve bundan sonraki olası bazı fiyat etiketlerini konuşmuştuk. Nitekim kısa bir süre önce Xbox Series X fiyatı çeşitli perakende mağazalarında düşüş gösterdi. Peki ama iki büyük satıcıda yapılan bu değişiklik sadece bir indirim mi, yoksa güncellenen satış fiyatı mı?

Net bir fikrimiz yok ama konuşmaya değer.


Xbox Series X, PlayStation 5 ve Xbox Series S Ne Kadar Olacak?


31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisi yüzde 50 seviyesinden yüzde 20 seviyesine düşmüştü. Hali ile bu düşüşün ardından fiyatlarda da bir güncelleme bekliyorduk.

Hemen aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere kişisel tahminimi Series X ve PlayStation 5 için 7.499 TL ve Series S için de 4.599 TL olarak açıklamıştım. Neden böyle düşündüğümü videoyu izleyerek daha net anlayabilirsiniz.

Xbox Series X Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Neyse, asıl konumuza geçiş yapalım.

Xbox Series X şu anda NetHouse ve Vatan Bilgisayar’da 7.499 TL olarak güncellendi. Vatan Bilgisayar’a göz attığımızda bunun bir indirim adı ile yapılmadığı gözüküyor. Yani mevcut fiyat ve indirimli fiyat gibi bir ayrım olmadan fiyat sadece 7.499 TL olarak gözüküyor. Bu da akıllara güncellenen fiyatın bu olup olmadığını getiriyor.

Xbox Series X Fiyatı Ne Kadar?

Bahsettiğim üzere ben yeni fiyatın zaten tam olarak bu şekilde olmasını bekliyordum. Ancak burada işi daha karmaşık hale getiren bazı ufak detaylar söz konusu.

  1. Xbox Series S’in fiyatı neden hala 5.399 TL?
  2. Vatan Bilgisayar ve NetHouse fiyatları 7.499 TL olarak güncellendi ama MediaMarkt ve Teknosa neden hala indirim yapmadı?

Bu iki soru aklımıza ufaktan bir kurcalıyor. Eğer bu yeni fiyat etiketi ise, diğer perakende mağazalarında da fiyat düşüşü görmemiz gerekecek. Bunun da birkaç gün içerisinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmemiz lazım.


Şimdi, yazdık yazdık ama bir yere varamadık. Dediğim gibi ben bu fiyatın, yeni fiyat olduğunu düşünüyorum. Ancak sizi yönlendirmek istemem. Şu sıralar yeni konsollardan bir adet satın almayı düşünüyorsanız, az daha beklemelisiniz.

Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu fiyat, güncellenen fiyat mı olacak? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version