Xbox Series X Çıkacak Oyunlar Listesi (2022)

Xbox Series X Çıkacak Oyunlar ile Karşınızdayız!

Xbox Series X çıkacak oyunlar listesi, bugüne kadar konsol için resmi olarak duyurulan oyunları içeriyor. Mayıs 2020 itibarıyla konsola dair oyunlar henüz resmi olarak tanıtılmamış olsalar bile birkaç oyun stüdyosu, oyunlarını yeni konsola getireceklerini dile getirdiler. Xbox Series X oyunları arasında Cyberpunk 2077 gibi çokça beklenen oyunlar da yer alıyordu.


Ana Konu: Xbox Series X Özellikleri, Oyunları ve Fiyatı


Nisan ayının ortasında beklenen açıklama gelmiş ve Xbox Series X özellikleri resmi olarak yayınlanmıştı. Açıklanan özelliklere göre PS5 ve Xbox Series X karşılaştırması yapıldığında ise yeni Xbox’ın bir adım önde olduğu görülüyordu. Uzun süredir ilk defa PlayStation’ın önünde yarışa başlayacak olan Microsoft, konsol öncesinde birçok oyun stüdyosunu bünyesine katmıştı.

Xbox konsollarının en büyük eksiği olan özel oyun konusunda yarışabilmek adına milyar dolarları etrafa saçan şirket, çok iddialı geldiğini üst üste göstermişti. Henüz konsola özel oyun resmi olarak duyurulmazken, konunun uzmanları ilgi çekecek onlarca oyunun yolda olduğunu çoktan söylemişlerdi. Şimdiye kadar duyurulan oyunlar ise aşağıdaki gibi sıralandı.


İlginizi çekebilir: PS5 için Çıkacak Oyunlar Listesi


Xbox Series X Çıkacak Oyunlar Listesi

Xbox Series X Çıkacak Oyunlar Listesi (2022)

Starfield

Bethesda tarafından çok uzun yıllar sonra geliştirilen yeni IP yapım Starfield, merakla beklenen oyunlar arasında yerini çoktan almıştı. Bugüne kadar çok sevilen serilerinin devamlarını geliştiren ve buna bizi çoktan ikna eden şirket, beklenmedik bir çıkışla Starfield’ı göstermişti.

Uzay temasıyla geliştirileceği çok belli olan oyunun tam olarak anlatacağı ise henüz gün yüzüne çıkmadı. Yeni konsolların tam anlamıyla tanıtılmasıyla birlikte Starfield’e dair bilgileri de alacağımız kesin.

Redfall

Redfall, Arkane Austin tarafından geliştirilen açık dünyada işbirliğine dayalı bir FPS oyunu ve 2022 yazında yalnızca Xbox Series X|S ve PC’de çıkacak. Xbox Game Pass ile çıktığı gün oyna.

Massachusetts’in ilginç ada şehri Redfall, güneşi engelleyip adayı dış dünyadan koparan bir vampir lejyonu tarafından kuşatılmış durumda. Şehrin damarlarını kurutmak isteyen bu acımasız düşmanlara karşı hayatta kalmış birkaç kişiyle beraber kapana kısılmışken mükemmel vampir avcısı takımını oluşturmak için çeşitli kahramanlar arasından seçim yapıp diğerleriyle birlik ol.

Redfall’un vampirleri klasik kan emicilerden değil. Bu vampirler bilimsel bir deney korkunç bir şekilde sonuçlandığı için dünyaya geldiler ve evrimleşmeye devam ediyorlar. Ancak tek engel onlar değil. Oyuncular ayrıca, saflarına katılma umuduyla adanın yeni doyumsuz gücüne tapan insan tarikatçılarla da karşılaşacak.

Rainbow Six Extraction

Rainbow Takımı, onlarca yıldır hayal edilebilecek en korkunç küresel tehditlere karşı kalkan oldu. Şimdi ise yeni bir dehşet ile yüzleşiyoruz: ölümcül ve mutasyon geçiren bir uzaylı istilası. Bir adım önde olmak için stratejinizi sürekli adapte etmeniz gerekecek.

1-3 oyunculu taktiksel eşli bir FPS’te ekibinizi kurun. Çarpraz platform desteği ile herhangi bir platform üzerindeki arkadaşlarınız ile oynayın.

Ayarlanabilir 4 zorluk seviyesinde, dereceli bir modda ve derin bir ilerleme sisteminde uzmanlık kazanın. Her bir Operatörün kabiliyetlerine yeni yollardan seviye atlatın ve yeni silahlar, hikâyeler ve kozmetikler kazanın

Scorn

Scorn, garip şekillerden ve kasvetli dokulardan oluşan bir kabus evreninde geçer. “Dünyanın ortasına fırlatılıp atılmış olmak” fikrinden yola çıkılarak tasarlanmıştır. Bu rüyalardan fırlamış uzak ve kayıp dünyada, birbirine bağlanmış farklı bölgeleri doğrusal olmayan bir şekilde keşfedeceksiniz. Her bölgede, bağlantılı bir dünya yaratmak için gerekli olan kendine özgü bir tema, bulmacalar ve karakterler yer alıyor.

GTA V Remastered

Genç bir dolandırıcı, eski bir banka soyguncusu ve acımasız bir psikopat. Başları büyük dertte. Başta birbirleri olmak üzere hiçkimseye güvenmedikleri bir şehirde hayatta kalabilmek için tehlikeli bir dizi soygun gerçekleştirmek zorundalar.

Bu mükemmel paylaşımlı çevrimiçi deneyimde, Los Santos ve Blaine County’de suç dünyasının merdivenlerini tırmanırken sürekli genişleyen bir kişisel tercihler ve yöntemler dünyasını da keşfet.

Maze Bank West Yönetim Ofisinden şirketlerini kur ve piyasaya dal, yeraltındaki Gunrunning Bunker deposunda yeni silah teknolojileri geliştir, ya da Sahte Para Matbaasında bastığın paraları piyasaya sür.

Dying Light 2

Techland tarafından geliştirilmeye devam edilen Dying Light 2, aslında bizleri ilk oyunuyla oldukça şaşırtmıştı. Zombie felaketi sonrasını anlatan ve parkur arzı oynanışı ile dikkatleri çeken ilk oyunun ilginç bir tarafı daha vardı: Harran’da geçmesi.

Polonyalı oyun geliştiricisi, geliştirdiği hayali şehre Harran adını vermeyi uygun bulmuştu. Bu da Urfa’da bir zombie istilasının nasıl olabileceğini Türk oyunculara göstermişti.

İlk oyunun 15 yıl sonrasında geçecek olan Dying Light 2, benzer oynanış dinamiklerini sürdürmeyi vaat etmişti. Oyuna dair ilk video ise çok uzun süre önce yayınlanmıştı. Geliştiricisi stüdyo, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile yeni nesil konsollar ve kimi değişiklikler için oyunu ertelediğini de belirtmişti.


Çıkacak Oyunlar 2022


Microsoft tarafından yayınlanan blogda yer verilen bu oyunların en üstteki açıklamasında, “2021, Xbox hayranı olmak için harika bir yıl olacak” ifadesine yer verildi.

Xbox Series X ve Xbox Series S piyasaya sürüldüğü için yeni nesil oyunlara da tam gaz destek veriyoruz. 2021 yılında dünyanın her yerinden geliştiriciler, Xbox Series X ve Xbox Series S modellerinin gücünden daha derin şekilde yararlanacak ve Xbox oyuncularına çok çeşitli içerikler sunabilecek. Bunun hem geliştiriciler hem de oyuncular için şimdiye kadarki en heyecan verici nesil olmasını bekliyoruz. Her türden oyuncu için.

Şu sıralar ülkemizdeki gerçekten düşük fiyatların ve yüksek stokların aksine, yurt dışındaki milyonlarca kişi yeni nesil konsolları satın almakta ve tedarik etmekte zorluk yaşıyor. Phil Spencer, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Neden daha fazla üretmediniz? Neden daha erken başlamadınız? Neden gönderim sağlamıyorsunuz? Demek istediğim, bunların hepsi sadece fizik ve mühendisliğe bağlı. Onları engellemiyoruz ve olabildiğince hızlı üretiyoruz. Tüm montaj hatları çalışıyor. Geçen hafta AMD’den Lisa Su ile konuştum ve ‘nasıl daha fazlasını elde ederiz?’ diye sordum. Yani sürekli olarak üzerinde çalışıyoruz.”

Exit mobile version