Xbox Series S RTX 4090 Yanında Küçük Kaldı!

Boyut farkı sizi şaşırtabilir...

Xbox Series S RTX 4090 Yanında Küçük Kaldı!

Okami Games isimli Twitter kullanıcısı tarafından yapılan boyut karşılaştırması sonucunda, Xbox Series S RTX 4090 yanında küçük kaldı. Kullanıcı Steam Deck ve Switch için de benzer bir karşılaştırma yapmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Series S Performans Artışı Yolda


Ekran kartı üreticisi NVIDIA, RTX 40 serisi ekran kartlarını Eylül ayının sonlarına doğru tanıtmıştı. Nöral İşleme Çağı’nı başlatacak olan bu ekran kartları, önümüzdeki hafta itibarıyla kullanıcılar ile buluşmaya başlayacak. İlk önce RTX 4090 ve Kasım ayında da RTX 4080 iki farklı konfigürasyon ile satışa sunulacak.

Yeni modeller, yüksek performansı ve DLSS 3.0 ve her türlü yapay zekâ yükseltme teknolojileri ile olduğu kadar, büyüklükleriyle de dikkat çekiyor. Zaten her yeni modelin çıkışıyla, yeni bir kasa da gündeme geliyor. RTX 40 serisi ile bu gelenek bozulmayacak. En azından 4090 için.

Xbox Series S RTX 4090 Yanında Epey Küçük Göründü

Okami Games Twitter hesabı üzerinden yapılan boyut karşılaştırması görseline bakacak olursak, RTX 4090 ekran kartının Xbox Series S konsolundan büyük olduğu gözler önüne seriliyor. Eğer yeni nesle giriş konsoluna sahipseniz, ona bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Kullanıcının sonraki paylaşımındaki görsellerde, Steam Deck ve Switch ile de karşılaştırılmalar yapılmış. Ortaya çıkan sonuç ise tahmin edebileceğiniz üzere. Bilhassa Nintendo konsolunun cep telefonu gibi kaldığını söylesek, herhalde çok da yanlış olmaz.

Elbette RTX 4090, bir Xbox Series S ile karşılaştırıldığında mutlak bir performans canavarı olarak karşımıza çıkıyor. Ne var ki Microsoft’un mühendislik ekibinin 120 fps’de 1080p grafik kapasitesine sahip tam bir oyun konsolunu nispeten çok daha küçük bir alana sığdırabilmesi büyük bir mühendislik harikası.

İki ürünün hacimleri de kıyaslandığında RTX 4090’ın daha büyük olduğunu görebiliyoruz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aradaki boyut farklı sizi de şaşırttı mı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version