Xbox Series S Performans Artışı Yolda

Hem performans hem de görsel kalite artışı bekleniyor...

Xbox Series S Performans Artışı Yolda

Yayınlanan yeni Xbox yazılım geliştirme kiti ile Xbox Series S performans artışı yolda. Microsoft, geliştiriciler için kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Aile Planı Testleri Başladı


Bildiğiniz gibi Microsoft, rakibi Sony’ye göre kendi içinde farklılık gösteren iki farklı Xbox Series konsolu satışa sunmuştu. Japon teknoloji devinde ise bu durum, sistem özellikleri fark etmeksizin, diskli ve disksiz PlayStation 5 olarak ayrılıyor.

Xbox Series X teknolojik açısından son derece ileri düzey bir konsol iken, Xbox Series S ise bilhassa fiyat/performans açısından ideal bir konsol olarak karşımıza duruyor. İkisi arasında dikkat çeken birçok fark söz konusu iken, haberimize konu olan bellek Series X modelinde 16 GB olup Series S modelinde ise 10 GB. Ne var ki bu 10 GB’ın 2 GB’ı işletim sistemi görevleri için ayrılmış olduğundan dolayı, geriye kalan 8 GB’ın geliştiriciler için bilhassa optimizasyon konusunda büyük sıkıntılara yol açtığı da Digital Foundry tarafından dile getirilmesi ile aslında uzun zamandır bilinen bir gerçekti.

Xbox Series S Performans Artışı Geliyor

Bu durumu yakından takip eden Microsoft, geliştiriciler için müjdeli bir haber verdi. Yeni bir Xbox yazılım geliştirme kitinin piyasaya sürmüş olan şirket, oyunların Xbox Series S versiyonları için daha fazla bellek kullanımının yolunu açtı. Bu da haliyle oyunlardaki performans artışını da beraberinde getiriyor.

Yayınlanan yeni video ile Game Dev ekibi, “Artık Xbox Series S geliştiricileri için yüzlerce ek belleğe sahip. Bu, geliştiricilere bellek üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve bu da bellek kısıtlı koşullarda grafik performansını iyileştirebiliyor.” yorumunda bulunmuş. Bakalım bu arttırılmış bellek kullanımı imkanı, mevcut ve gelecekte çıkacak olan oyunlara nasıl yansıyacak? Gelişmeleri takip edeceğiz.

 

Exit mobile version