Xbox Oyun İçerikleri Kazanımlarında Artış Devam Ediyor

Microsoft'ta yüzler gülüyor...

Microsoft yakın bir zaman önce Temmuz ile Eylül aylarını kapsayan geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin finansal raporunu yayınladı. Bu rapora göre, Xbox oyun içerikleri açısından bir yükseliş söz konusu iken ne yazık ki donanım anlamında aynı şey söylenemiyor.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Ekim 2023 Oyunları Belli Oldu


Xbox Oyun İçerikleri Kazanımlarındaki Yükseliş Devam Ediyor

Amerika menşeli şirket tarafından yayınlanan bulut hizmetlerini, OEM ürünlerini ve Xbox bölümünü kapsayan finansal rapora bakılırsa, donanım satışlarında % 7 oranında bir düşüş söz konusu. Bildiğiniz gibi Microsoft, bir süre önce 1 TB depolama alanına sahip olan siyah renk Xbox Series S konsolunu satışa sunmuştu. Ne var ki bu bile bir etki sağlayamadı.

Xbox Konsollarının Satışları Nasıl Gidiyor

Xbox oyun içerikleri ise şirketin yüzünü güldürüyor. Öyle ki Xbox içerikleri ve hizmetleri % 13 ve oyunlar üzerinden elde edilen gelir ise % 9 oranında artış göstermiş. Her ne kadar güncel Game Pass abone sayısı ile ilgili bir şey söylenmemiş olsa da, hızlı yükseliş devam ediyor. Bundaki en büyük etki ise elbette Starfield olmuştu.

Microsoft Üst Yöneticisi Satya Nadella, “İlk gün, bir günde en fazla Game Pass aboneliklerinin eklenmesi için bir rekor kırdık.” yorumunda bulundu. Verilen bilgilere göre, bu zamana kadar on bir milyondan fazla oyuncu Starfield oyununu oynamış.

Son olarak, Activision Blizzard satın alımı sonrasında da Game Pass kütüphanesinin daha da zenginleşmesi bekleniyor. 2022 yılının Ekim ayı içerisinde Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer, konsol tarafından yeni abonelik alımlarında ivmenin kaybedilmeye başlandığını söylemişti.

Exit mobile version