Xbox One İçin Birinci Parti Oyun Gelmeye Devam Edecek mi?

Bir devrin daha sonu geldi...

Xbox Games Studios patronu Matt Booty tarafından yapılan resmi açıklama ile Xbox One için birinci parti oyun devri fiziki olarak sona erdi. Ancak bu, konsol sahipleri için yeni birinci parti oyunlara ulaşmak için bir engel teşkil etmiyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FTC Activision Blizzard Satın Alımını Geçici Olarak Durdurdu


Hatırlayacağınız üzere Microsoft, Xbox Series konsollarının çıkışından sonraki iki yıl boyunca Xbox One konsolları için destek sunmaya ve birinci parti oyun çıkartmaya devam edeceklerini açıklamıştı. Bu noktada Xbox patronu Phil Spencer, bir önceki neslin konsolunu alanların buna pişman olmalarını istemediklerini ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını dile getirmişti. Yakın bir zaman önce gerçekleştirilen röportaj ise, birinci parti oyun anlamında Xbox One devrinin de bir bakıma sona erdiğinin ilanı oldu.

Xbox Konsolları veya Game Pass Abonelikleri İçin Zam Bekleniyor

Xbox One İçin Birinci Parti Oyun Artık Gelmeyecek

Axios tarafından gerçekleştirilen röportaj sırasında konuşan Xbox Games Studios patronu Matt Booty, şirket olarak artık dokuzuncu nesle geçtiklerini söyledi. Bu da demek oluyor ki, Xbox Game Studios bünyesinden gelecekte çıkacak olan oyunlar artık PC ve Xbox Series kullanıcıları ile buluşacak. Buna uzun soluklu olup da halen içerik anlamında desteklenen canlı servis oyunları için yayınlanacak olan yeni güncellemeler dahil olacak.

Aslında bunun mesajı, son gerçekleştirilen Xbox Games Showcase 2023 sunumunda verilmişti. Bildiğiniz gibi gördüğümüz oyunların tamamı PC ve Xbox Series platformlarına çıkıyor. Booty ise bir bakıma son noktayı koymuş oldu.

Aslına bakarsanız, teknik anlamda Xbox One üzerinde yeni çıkan birinci parti oyunları oynamaya devam edebilmek mümkün olacak. Öyle ki Game Pass Ultimate bünyesindeki bulut üzerinden Xbox Series için çıkan oyunlar oynanabilecek.

Diğer yandan, doğrudan rakip konumundaki Sony ise henüz PlayStation 4 devrini henüz tam anlamıyla kapatmış değil. Ancak geliştirilme aşamasındaki çoğu birinci parti oyunun PlayStation 5 için çıkacağını hatırlatalım. Yani Japon teknoloji devinin bir önceki nesli geride bırakmasının zamanı yaklaşıyor diyebiliriz.

Exit mobile version