Xbox Live Gold Tarihe Karışıyor: Xbox Game Pass Core Geliyor! (Güncel)

On yıllık bir dönem daha kapanıyor...

GÜNCELLEME: Microsoft tarafından yapılan resmi duyuru ile Xbox Live Gold, halihazırdaki aboneler için 14 Eylül 2023 Perşembe günü Xbox Game Pass Core haline gelecek. Aylık olarak 9.99 dolar, yıllık ise 59.99 dolar bir ücretlendirmeye tabi olacak. Games With Gold ise 1 Eylül 2023 tarihinde sona erecek iken, önceden kütüphaneye eklediğimiz Xbox One oyunları ise Game Pass Core ve Ultimate aboneleri için erişime açık olmaya devam edecek. Xbox 360 oyunları da abonelik durumu fark etmeksizin erişilebilir olacak.

Yeni servis, gelişmiş çok oyunculu ağ, dünya genelindeki arkadaşlarımız ile oynayabileceğimiz yirmi beşin üstünde oyun koleksiyonu ve özel abonelik fırsatları sunacak. Listelenen ilk etaptaki oyunlar ise şöyle;

***

Şimdilik resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Microsoft tarafından alındığı söylenen yeni karar ile Xbox Live Gold beraberinde Games With Gold ile tarihe karışıyor. Yerine ise Xbox Game Pass Core gelecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Tanıtım Fiyatı Promosyonu Geri Döndü!


2013 yılı içerisinde Xbox 360 üzerinde faaliyete geçmiş olan Games With Gold, 2014 yılı içerisinde Xbox One ve 2020 yılında da Xbox Series konsollarını da kapsama alanına dahil etmişti. Geçtiğimiz Ekim ayına kadar her ay dörder oyun Xbox Live Gold abonelerinin erişimine sunuluyor iken, bu sayı ikiye düşmüştü.

Xbox Live Gold, Yerini Xbox Game Pass Core’a Bırakacak

Game Pass ile Xbox markasının önemli servisleri arasında yer alan Xbox Live Gold için yolun sonu yavaş yavaş geliyor gibi görünüyor. Kaynağının Windows Central olduğu söylenen yeni iddiaya göre Xbox Game Pass Gore, Microsoft firmasının planladığı değişik ile eski servisin yerine geçecek. Bu bağlamda Xbox LIVE da sona ermiş olacak.

xbox-live-gold-aboneligi-tarih-oluyor2

1 Eylül 2023 Cuma günü faaliyete geçecek olan Xbox Game Pass Core planı, Xbox Live Gold ile aynı ücretlendirmeye sahip olacak. Yani aylık 9.99 dolar ödemek gerekecek. Yine çevrimiçi çok oyunculu oynamak için gerekli olacak iken, Among Us, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 ve Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited dahil yirmi beşten fazla yüksek kalitede oyuna erişebilecekmişiz. Bu sayının yeni dönemin başlamasının sonrasında düzenli olarak genişlemeye devam edeceği söylenmiş. Ayrıca özel indirimlere ve fırsatlara erişim de söz konusu olacak.

Yukarıda da yazdığımız gibi 1 Eylül 2023 Cuma günü itibarıyla mevcut Xbox Live Gold aboneliği Xbox Game Pass Core aboneliğine çevrilecek iken, halihazırda kütüphanemizde bulunan oyunlara erişimimizde ise herhangi bir aksaklık yaşamayacağız. Bununla birlikte, Microsoft tarafından alındığı söylenen yeni kararın bir parçası olarak Games With Gold da 9 Eylül 2023 Cuma günü son bulacak.

Exit mobile version